34 posts / 0 new / Last post
#1  March 25, 2012 - 7:24pm
dkpham's picture
Offline
Joined: Mar 2012
Posts: 30

just wonder if we have the ATV1 we can jailbreak and instal AVT FLASH anytime or cant with the lasted firmware?

  March 26, 2012 - 4:48am
ormanton's picture
Offline
Joined: Feb 2009
Posts: 418
dkpham wrote:

just wonder if we have the ATV1 we can jailbreak and instal AVT FLASH anytime or cant with the lasted firmware?

Latest ATVFlash 1g(silver) is compatible with Apple TV 1G silver latest firmware 3.0.2

2008-atv1
2011-atv2
2012-atv3 (getting dusty waiting for a miracle)


  March 28, 2012 - 10:55am
carls.8251's picture
Offline
Joined: Dec 2011
Posts: 49

So that would allow you to watch XBMC, flashsportstreams etc.?


  March 28, 2012 - 12:50pm (Reply to #3)
ormanton's picture
Offline
Joined: Feb 2009
Posts: 418
carls.8251 wrote:

So that would allow you to watch XBMC, flashsportstreams etc.?

yes. I use it since 2008

2008-atv1
2011-atv2
2012-atv3 (getting dusty waiting for a miracle)


  March 28, 2012 - 1:05pm
carls.8251's picture
Offline
Joined: Dec 2011
Posts: 49

The reason I am on the hunt for something is that my dad wants one. He wants to watch football mainly. So if I got him an ATV 1 it would work great. He doesn't need mirroring or anything flash so ATV 1 would work great?

Thanks for your help


  March 28, 2012 - 1:34pm (Reply to #5)
ormanton's picture
Offline
Joined: Feb 2009
Posts: 418
carls.8251 wrote:

The reason I am on the hunt for something is that my dad wants one. He wants to watch football mainly. So if I got him an ATV 1 it would work great. He doesn't need mirroring or anything flash so ATV 1 would work great? Thanks for your help

would work even better than atv2.

I run 1080p raw blueray on my atv1 with no issues (with crystal installed).

 Mirroring/Airplay works as soon you install Remote HD.

XBMC with live channels runs with no issues.

I have 3 atv1 , and bought upgrade 3 atv2. Sold all atv2 as it is not better .

Now bought 3 atv3, waiting for miracle....  still have atv1  

So .... it will work just gr8!

 

ATV Flash 1G Silver

 
SUPPORTED MEDIA FORMATS
INCLUDED SOFTWARE

 

Video:
.avi, .divx, .eyetv, .flv, .m4v, .mkv, .mov, .mp4, .mpeg, .mpg, .ogg, .ogm, .rm, .rmvb, .wmv, .xvid

DVD Files:
VIDEO_TS/VOB and ISO

Audio:
AAC, AC3, DTS, FLAC, MPEG3, MPEG4, VBR MP3, and WMA

Subtitles:
SSA and SRT

AirControl Couch Surfer Pro Keyboard Magic Last.fm Maintenance Audio/Video codecs FTP/SSH
ATVFiles nitoTV Overflow Sapphire XBMC Version History 

2008-atv1
2011-atv2
2012-atv3 (getting dusty waiting for a miracle)


  March 28, 2012 - 1:52pm
dkpham's picture
Offline
Joined: Mar 2012
Posts: 30

But i have a problem now...the ATV 1st gen i bought its installed Crystalbuntu that i dont like it cause i cant get the main apple menu to access wifi...when it boot its automatic bring to xbmc...so how can i reset to factory and use ATVFLASH please help


  March 28, 2012 - 1:52pm
dkpham's picture
Offline
Joined: Mar 2012
Posts: 30

But i have a problem now...the ATV 1st gen i bought its installed Crystalbuntu that i dont like it cause i cant get the main apple menu to access wifi...when it boot its automatic bring to xbmc...so how can i reset to factory and use ATVFLASH please help


  March 28, 2012 - 2:08pm (Reply to #8)
ormanton's picture
Offline
Joined: Feb 2009
Posts: 418
dkpham wrote:

But i have a problem now...the ATV 1st gen i bought its installed Crystalbuntu that i dont like it cause i cant get the main apple menu to access wifi...when it boot its automatic bring to xbmc...so how can i reset to factory and use ATVFLASH please help

crystalbuntu is linux software .... Crystal HD is broadcom's hardware.

So I suspect you have linux version software installed and set to boot to xbmc not to Frontrow.

If you have Crystal HD card installed , so it goes to slot instead of wifi, that means you loose wireless for 1080p.  

read more here :

http://wiki.awkwardtv.org/wiki/Main_Page

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Apple_TV_1_FAQ

2008-atv1
2011-atv2
2012-atv3 (getting dusty waiting for a miracle)


  March 28, 2012 - 6:51pm
dkpham's picture
Offline
Joined: Mar 2012
Posts: 30

No i dont have HD Card on it...i go to setting-system-video-playback and check already...so how can i restore to factory and install ATVflash can u show?thanks


  March 28, 2012 - 8:15pm
Flipmode's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 243

You do a restore in the apple menu settings


Log in or register to post comments