23 posts / 0 new / Last post
#1  January 28, 2011 - 12:01pm
aaronr.9306's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Hi,

 

I've searched through the forum but I can't find anyone else experiencing the same problem I have!

I've been through and jailbroken my apple tv (black) successfully, the aTV flash installer copies files and finishes installing successfully but when the apple tv reboots, there are no new menus. The dashboard is exactly the same as it was before the jailbreak!

 

I did install XBMC briefly yesterday after my first jailbreak but have since restored back using iTunes and performed another jailbreak after this.

 

Does anyone have any ideas?

  January 28, 2011 - 4:51pm
james's picture
Staff
Online
Joined: Jun 2008
Posts: 13,967
Kudos: 1,186

This is a known issue which will be corrected in the upcoming Beta3 version.

For now, simply re-run the aTV Flash (black) installer and you will see the newly added 'Maintenance' menu.

Sorry for the trouble.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  February 5, 2011 - 8:20am (Reply to #2)
nickh.8741's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 5
Kudos: 0

A second install of aTV Flash worked for me and the Maintenance Menu appeared.

  February 11, 2011 - 6:21am
vandal_405's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Is there something that I am missing then?

I have done this and yes the maintaince menu has appeared... but thats it... I can not see any other functionallity added to the factory setting except the maintaince menu. (which when clicked actually freezes the appletv...)

Is there something that I am missing?

Its prob something simple and easy... but I am reaching out for someone who knows what they are doing here Tongue

 

Cheers, Pauly

 

 

  February 12, 2011 - 1:47pm
davige's picture
Offline
Joined: Sep 2010
Posts: 53
Kudos: 0

Had aTV Flash Black working great then today, turned on TV and no video. Had to completely restore, jailbreak & tethered boot again. Tried re-installing aTVFB at least 6 times but no Maintenance menu. Any thoughts?

 

Update: Just tried with new version of aTV FB v0.3 with same results. Says 'Successful' but no Maintenance menu. Can SSH in with Cyberduck but not Terminal (known hosts verification fails. Don't know how to fix). I can see the Maintenance.frappliance in Lowtide but it does not show up on the aTV menu. Reset locks on frozen Apple logo. Very frustrated!!!!!!~

 

Update to Update: Finally got it to work. Had to change IP address to get Terminal to work. aTV FB menus are back. Still have original problem of certain video files causing load error in Plex.

  February 12, 2011 - 4:18pm
SuddleD's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 16
Kudos: 0

I had an issue with my Apple TV  2G + Greenpois0n RC6 = No Maintenance Menu with aTV Flash Black. I had to try and install aTV Flash Black 3 times before I got a Maintanence Menu to show up, just FYI.

  February 12, 2011 - 7:31pm
danielo.4387's picture
Offline
Joined: Oct 2010
Posts: 22
Kudos: 0

I'm having the same issues. Everything JB's with GP6 (I can SSH etc)  and get nito TV but no maintenance menus.... WHATS THE DEAL??

  February 12, 2011 - 8:36pm
afox82's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

same problem here. i've run that atv installer 4 times with no new menus

  February 12, 2011 - 8:45pm
danielo.4387's picture
Offline
Joined: Oct 2010
Posts: 22
Kudos: 0

after updating nito 3 times and restaring lowtide i finally got the maintenance menus. Wierd

  February 13, 2011 - 2:32am
grejh0t's picture
Offline
Joined: Nov 2010
Posts: 5
Kudos: 0

same here jb with gpR6 and got the nito tv menu but not the new menu's 

g0t mac ?

  February 13, 2011 - 7:26pm (Reply to #10)
nomat2002's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

After Trying to do this like 4 times, I had the beta v1 from when i first got it. and tried doing the beta 3 like 4 times. but then i decided to try to use the beta 1 (when it first came out) and boom evthing showed up. so trying using the beta one instead of the beta 3 that just came out. good luck. Cool

  February 13, 2011 - 10:07pm
robertc.4919's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Same Problem. but i don't have access to any previous downloads. Frown

  February 14, 2011 - 7:08am (Reply to #12)
larryennis18466's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 3
Kudos: 0

How do we get the beta 1?

  February 14, 2011 - 7:10am
larryennis18466's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 3
Kudos: 0

I used the latest version of SeasonPass to jailbreak it. No problems with jail breaking it. However when I use aTV black (beta 3) it says the install is completed and when it restarts the aTV there are no new menus.  No Maintenance column. It was posted that beta 1 works. Where do we get that?

  February 14, 2011 - 10:09am
jonesyboy's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 4
Kudos: 0

Same problem here, beta 2 showed the maintenance menu after two installations of aTV flash, this seems to be a known problem.  Beta 3 doesn't bring up the maintenance menu up at all.  I've tried about 4 times.  Mines jailbroken using greenpois0n on a clean install of 4.1.1.   

 

Update:  another thread advises that installation of XBMC via nitoTV with make the maintenance menu appear.  I tried it and it worked! 

  February 14, 2011 - 7:57pm
remcov.7276's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Hey everyone,

I'm having the same problem.

Did my jailbreak through seasonpass with no problem. and my install of Atv flash black also worked without any problems. but also don't get the maintenance --> manage Extras menu.

Tried running the install multiple times but no success. 

Please advice.

  February 15, 2011 - 7:08pm (Reply to #16)
bweston1a's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 3
Kudos: 0

I've rerun it 15 times and I still don't see a maintenance menu.

  February 15, 2011 - 10:03pm (Reply to #17)
josephb.9618's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 5
Kudos: 0

I having the same problem. ATV Flash (Black) says it transferred files and is complete but no Maintenence Menu. I tried this several times with no luck.

Please help resolve. I am using the latest download as of 2/15/2011  Beta3 Feb-12-2011

 

 

  February 16, 2011 - 2:45pm
bigdaddy942's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 1
Kudos: 0

I restored the Apple TV G2 back to factory setting through iTunes, then successfully completed Steps 1 - 3 (jailbreaking, tethered boot, aTV Flash Black software installation) of the setup process. The home screen menu options ONLY display: Movies, Internet, Computers, SettingsPlease help! 

  February 16, 2011 - 3:26pm
Goodeye's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 5
Kudos: 0

Same here. I just bought this today, on the premise I would have a browser and last.fm. I know it's beta but still I would just like it to work. I keep having to re-run it trying to see if the menu will show up.

 

on 6 tries now and still nothing.

  February 18, 2011 - 5:57pm (Reply to #20)
chadh.6319's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Three tries of installing through the aTVFlash-black.exe said successful, but left me with no Maintenance menu.  Installing XBMC via nitoTV afterwards made the Maintenance menu appear for me. 

  February 21, 2011 - 5:43am (Reply to #21)
georger.0863's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 2
Kudos: 0

The atv black install has worked tonight but didn't give me a maintenance menu and appears to have broken nito. Using apt-get to install XBMC has brought the maintenance menu to life and now I've got Plex too. Happy panda.

  February 7, 2012 - 3:00am
mattd.1711's picture
Offline
Joined: Jul 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Im an idiot but I figured out what my problem was.

The tool that Firecore provides to jail break the apple tv doesn't install Atv flash.(new menus)

This is a separate install that you can purchase and install for Firecore, Called ATV Flash