8 posts / 0 new / Last post
#1  May 14, 2011 - 1:08pm
marcuzzz's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 6
Kudos: 0

An error occurred. Could not open dir [SMB://server/docs/]. Reason: Operation timed out(60)

This happens when I connect the media player with my windows 7 pc. When I connect with my macbookpro SMB or AFP they both work.
Any suggestion on how to connect to my pc? It's just a normal share... I can see all my pc shares but when go to that share I immediately get this error.
(I can connect from my macbookpro to my windows 7 pc...)

Thx in advance!

  May 30, 2011 - 4:04pm
bgrant99's picture
Offline
Joined: May 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Unless you happen to have DNS setup at home with your windows pc set up with an A record, you'll need to use use the IP address of the machine in the server name field.  The ATV is trying to resolve the hostname when you are seeing the 60 second timeout.  It should work fine after that.

  July 3, 2011 - 3:24am
marcuzzz's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 6
Kudos: 0

I hoped that beta6 would solve my problem. But still I'm getting this error. "Operation timed out(60)"
I've changed server into my ipadres 192.168.1.1 but this doesn't help. When I press the new "test connection" button it passes the test.
With my macbookpro os x 10.6.8 I can connect via smb to my server (192.168.1.1)

Any help would be appreciated!
Thx in advance.

Marc

  July 3, 2011 - 8:34am (Reply to #3)
averyl.0468's picture
Offline
Joined: Jun 2011
Posts: 6
Kudos: 0
  marcuzzz wrote:

I hoped that beta6 would solve my problem. But still I'm getting this error. "Operation timed out(60)"
I've changed server into my ipadres 192.168.1.1 but this doesn't help.

I think when the previous person said to change the ip address to the machine, he meant the W7 computer, not the router.  192.168.1.1 is usually the address of the router, so goto your client's table (should be under LAN or something) in your router settings and it'll tell you the ip of the w7 comp.  

The make/model of your router would also help if you have further troubles.

  July 3, 2011 - 11:37pm
pmcd's picture
Offline
Joined: Nov 2010
Posts: 80
Kudos: 0

Do you by chance have windows live installed?

 

philip

 

  July 7, 2011 - 2:18pm (Reply to #5)
marcuzzz's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 6
Kudos: 0
  averyl.0468 wrote:

I think when the previous person said to change the ip address to the machine, he meant the W7 computer, not the router.  192.168.1.1 is usually the address of the router, so goto your client's table (should be under LAN or something) in your router settings and it'll tell you the ip of the w7 comp.  

My router lives on 192.168.1.254

  

The make/model of your router would also help if you have further troubles.

It's a Thomson modem/router it's from my cablecompany... I don't believe it has something to do with my router. It's W7.
I also had a look at the user policies in W7 without any luck. I also don't have Windows Live installed...
Can anyone tell me if they have a working W7 + SMB + Mediaplayer up and running? If so, I'll do a clean install of W7...
Or maybe create a virtual W7 via my MacBookPro + VMWare...

Thx

  July 7, 2011 - 3:25pm (Reply to #6)
averyl.0468's picture
Offline
Joined: Jun 2011
Posts: 6
Kudos: 0
  marcuzzz wrote:

It's a Thomson modem/router it's from my cablecompany... I don't believe it has something to do with my router. It's W7.
I also had a look at the user policies in W7 without any luck. I also don't have Windows Live installed...
Can anyone tell me if they have a working W7 + SMB + Mediaplayer up and running? If so, I'll do a clean install of W7...
Or maybe create a virtual W7 via my MacBookPro + VMWare...

Thx

My setup is W7 connected through SMB.  Are you sure you have sharing setup on your W7 computer properly?

For me i have my advanced sharing setting set at this (on my home network). So when i want to share a folder i just right-click and do this

Then your computer should let the ATV connect to it.

  July 9, 2011 - 12:58am (Reply to #7)
marcuzzz's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 6
Kudos: 0
  averyl.0468 wrote:

My setup is W7 connected through SMB.  Are you sure you have sharing setup on your W7 computer properly?

For me i have my advanced sharing setting set at this (on my home network). So when i want to share a folder i just right-click and do this

Then your computer should let the ATV connect to it.

Thx for your help. But... (there's allways a but) With the Mediaplayer I can connect, I can see the shares. When I go to the share I get the error. I'll try a clean install of W7 in a couple of days... I've checked my advanced settings but mine are the same as yours.