11 posts / 0 new / Last post
#1  March 10, 2012 - 10:45pm
Raforbes's picture
Offline
Joined: Dec 2009
Posts: 31
Kudos: 0

I just upgraded to the latest media player and maint release. Now all my movies get hung on buffering. Anyone else run across this. Netflix is fine and so are iTunes movies

  March 31, 2012 - 5:34pm
tobyc.6286's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 11
Kudos: 0

Yeah I'm getting the same.  1.4 seemed to have reduced the number of bufferings but now 1.4.1 has reintroduced them.  Very disappointed.

  April 2, 2012 - 9:00pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,674
Kudos: 1,130

We're tracking a similar issue that has been present for awhile and hope to have it resolved soon.

Out of curiosity are you connected to an AV receiver (AC3/DTS options enabled) or just to a TV (AC3/DTS disabled).

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  April 3, 2012 - 6:37am
TKMAXX's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 155
Kudos: 0

James - I thought DTS had to be disabled when connected to a AV receiver anyway to stop the 'pop' or 'crackle' right at the begining when you select a film to play?

Thanks for the help!

TKMAXX

  April 3, 2012 - 2:37pm
tobyc.6286's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 11
Kudos: 0

I'm connected to just a TV.  And both AC3 and DTS are disabled.

  April 3, 2012 - 2:40pm (Reply to #5)
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,674
Kudos: 1,130
  TKMAXX wrote:

James - I thought DTS had to be disabled when connected to a AV receiver anyway to stop the 'pop' or 'crackle' right at the begining when you select a film to play?

You don't have to have either of them enabled, but if they are disabled you will be limited to 2ch audio instead of 5.1 surround.

The buffering issues we've been able to replicate here are present (with certain files) when both AC3 and DTS are disabled, thus forcing 5.1 audio to be converted to 2ch audio. This is the issue we're working to resolve in the next version.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  April 10, 2012 - 4:20am (Reply to #6)
TKMAXX's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 155
Kudos: 0
  james wrote:

You don't have to have either of them enabled, but if they are disabled you will be limited to 2ch audio instead of 5.1 surround. The buffering issues we've been able to replicate here are present (with certain files) when both AC3 and DTS are disabled, thus forcing 5.1 audio to be converted to 2ch audio. This is the issue we're working to resolve in the next version.

Thanks James. Understand that but I'm sure this was a workaround for a problem.

The problem was when you selected a movie, right up front when you pressed play it make 'pop' or 'crackle' sound. I thought the workaround to stop this was to disable DTS. This certainly worked for me.

Was I dreaming or was it a problem that has since been resolved?

Thanks.

Thanks for the help!

TKMAXX

  April 10, 2012 - 12:43pm
erichv.0801's picture
Offline
Joined: Apr 2011
Posts: 2
Kudos: 0

Since i upgraded to 1.4.1 i also have problems while play 720p movies.

buffer error messages and stuttering.

really unable to watch a 720p movie.

before with 1.4.0 was have no problems.

really angry about that.

  April 10, 2012 - 5:47pm
bleubeard's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 6
Kudos: 0

Same issue here. Is there any way to rollback to the version that worked? 

  April 19, 2012 - 9:53am
bleubeard's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 6
Kudos: 0

same buffering issues on newly released 1.5

  April 19, 2012 - 10:14am (Reply to #10)
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,674
Kudos: 1,130
  bleubeard wrote:

same buffering issues on newly released 1.5

Send in a bug report and we can look into what's going on.

http://forum.firecore.com/topic/4291

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!