180 posts / 0 new / Last post
#1  August 28, 2013 - 6:27am
acmilan0802's picture
Offline
Joined: Aug 2013
Posts: 6
Kudos: 0

Hi everyone,

Since some new channels (vevo, Disney, smithioian) were released yesterday as an update for the Apple TV 2 I was wondering if there is a way to get them on my current untethered jailbroken Apple TV 2 (ver. 5.2) without the software update in order to retain my untethered jailbreak.

I believe that with the jailbreak the "update be gone" script was installed to prevent further updates.

Thanks.

  August 28, 2013 - 5:30pm
andsoitgoes's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 57
Kudos: 0

I hear you. All of the other channels, Hulu, iTunes Festival, WSJ and such all just appeared.

I was on 5.0.1 and thought an update to 5.2 would solve everything. Alas, it didn't.

I'm using my US iTunes Store ID, I've confirmed Hulu works fine... But nothing.

Is an update to 5.3 necessary? I presume it is, and there's no way I'll be able to boot tethered.

  August 29, 2013 - 2:34pm
grege.3557's picture
Offline
Joined: Mar 2011
Posts: 38
Kudos: 0

In an ideal world, the apple would approach firecore and allow infuse to be installed as channel on an unjailbroken atv. Then we could all stay up to date, have all the latest channels without any of that jailbreaking messiness.

One can wish!

  August 29, 2013 - 5:31pm
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0

Im on 5.2 and havent received new channels yet, im quite sure because of not be running latest build.

Anyone having issues with recently added channels?

Im about to try editing the .plist file, maybe there's a way to spoof software version.

Any ideas?

  August 30, 2013 - 2:09pm
william fb.3295's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 4
Kudos: 0

I also cannot see new channels plus cover art is no longer appearing for new additions yet the other metadata does?? Anyone?

  September 2, 2013 - 9:30am
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  william fb.3295 wrote:

I also cannot see new channels plus cover art is no longer appearing for new additions yet the other metadata does?? Anyone?

 

Clean all metadata & refresh, should work

  September 2, 2013 - 11:35am
william fb.3295's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 4
Kudos: 0

Thanks for info re metadata. However, I inadvertantly installed new Apple latest and can get the new channels but can no longer Jailbreak again. Anyone?

  September 2, 2013 - 12:02pm
acmilan0802's picture
Offline
Joined: Aug 2013
Posts: 6
Kudos: 0
  antieco wrote:

 

Clean all metadata & refresh, should work

 

how do you clean metadata?

  September 2, 2013 - 2:26pm
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  acmilan0802 wrote:

 

how do you clean metadata?

 

Have a look around: 

/private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV/Video/LocalAndRental

/private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV/Video

/private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV

/private/var/mobile/Library/Caches

 

Also from infuse settings ...

  September 4, 2013 - 5:43pm
acmilan0802's picture
Offline
Joined: Aug 2013
Posts: 6
Kudos: 0
  antieco wrote:

 

Have a look around: 

/private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV/Video/LocalAndRental

/private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV/Video

/private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV

/private/var/mobile/Library/Caches

 

Also from infuse settings ...

 

I am not sure what i am looking for in those folders that you mention...

Could you please elaborate?

Thanks.

  September 4, 2013 - 7:11pm
andsoitgoes's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 57
Kudos: 0

Can we please keep this thread focused on the topic?

If you're having other issues, such as with metadata, you can always create a new thread.

  September 4, 2013 - 7:34pm
acmilan0802's picture
Offline
Joined: Aug 2013
Posts: 6
Kudos: 0
  andsoitgoes wrote:

Can we please keep this thread focused on the topic?

If you're having other issues, such as with metadata, you can always create a new thread.

 

Are you serious?

He suggested that i check my metadata to solve my original question and you think that this is off topic?

are you actually reading things or just commenting? try to be part of the solution next time...

  September 4, 2013 - 8:20pm
andsoitgoes's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 57
Kudos: 0

No, antieco suggested william clean his metadata and refresh to fix his cover art problem. I was reading just fine.

You cleaning your metadata will sure fix any cover art issues, but has nothing to do with and could not possibly impact seeing the new channels.

Editing PLIST files, maybe. Metadata, no.

  September 6, 2013 - 9:13am
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  andsoitgoes wrote:

No, antieco suggested william clean his metadata and refresh to fix his cover art problem. I was reading just fine.

You cleaning your metadata will sure fix any cover art issues, but has nothing to do with and could not possibly impact seeing the new channels.

Editing PLIST files, maybe. Metadata, no.

 

I edited

/System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

modified 5.2 value to 5.2.1

but it still wont show new channels..  any clue of another file to edit?

  September 6, 2013 - 12:34pm
Carpenter940's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 456
Kudos: 0
  antieco wrote:

 

I edited

/System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

modified 5.2 value to 5.2.1

but it still wont show new channels..  any clue of another file to edit?

 

HBO GO, Watch ESPN, SkyNews, Crunchyroll and Qello require Apple TV software version 5.3 to view.

  September 6, 2013 - 1:40pm
william fb.3295's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 4
Kudos: 0
  Carpenter940 wrote:

 

HBO GO, Watch ESPN, SkyNews, Crunchyroll and Qello require Apple TV software version 5.3 to view.

Yes as I said, I accidently upgraded to 5.3. I do have the new channels but can no longer Jailbreak  the ATV. Is a new Seasonpass reuired for this?

  September 6, 2013 - 3:13pm
andsoitgoes's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 57
Kudos: 0
  Carpenter940 wrote:

 

HBO GO, Watch ESPN, SkyNews, Crunchyroll and Qello require Apple TV software version 5.3 to view.

No, they require 5.2.1

  September 6, 2013 - 5:37pm
Carpenter940's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 456
Kudos: 0
  andsoitgoes wrote:

No, they require 5.2.1

 

Take your aurgument up with Apple as that's where I got the info. http://www.apple.com/pr/library/2013/06/19HBO-...

  September 6, 2013 - 5:40pm
Carpenter940's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 456
Kudos: 0
  william fb.3295 wrote:

Yes as I said, I accidently upgraded to 5.3. I do have the new channels but can no longer Jailbreak  the ATV. Is a new Seasonpass reuired for this?

 

The newest will do it. http://support.firecore.com/entries/387605

  September 6, 2013 - 6:26pm
andsoitgoes's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 57
Kudos: 0
  Carpenter940 wrote:

 

Take your aurgument up with Apple as that's where I got the info. http://www.apple.com/pr/library/2013/06/19HBO-...

That's what happens when I trust incorrect into.

Also figures this'd be the case when there's no untethered jailbreak for the ATV when I actually want the features.

I understand why, but it still bugs me when the hardware is there. All it would take is nothing more than the Infuse app and I would happily eschew my jail break. I don't need xbmc, I just want to play MKV files on the same device that also allows me to stream things from my iPad/iPhone. If I didn't have multiple apple devices, I'd have just gone with the Boxee box.

But alas, airplay streaming and mirroring are pretty much awesome, and mirroring is encrypted to the point that it has yet to be duplicated, and it's doubtful that will ever happen, so my ATV is here to stay, unfortunately

Though, I could probably sell my ATV2 and make enough to buy a Boxee and an ATV3....

  September 9, 2013 - 1:43pm
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  Carpenter940 wrote:

 

Take your aurgument up with Apple as that's where I got the info. http://www.apple.com/pr/library/2013/06/19HBO-...

 

Ill try spoofing to 5.3 then... tell you later!

 

  September 11, 2013 - 12:37pm
ctawn's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 20
Kudos: 0
  antieco wrote:

 

Ill try spoofing to 5.3 then... tell you later!

 

what's the good word?

  September 11, 2013 - 2:33pm
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  ctawn wrote:

what's the good word?

 

Havent got time to try yet, ill do it today for sure.. 

  September 20, 2013 - 3:53pm
ctawn's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 20
Kudos: 0
  antieco wrote:

Havent got time to try yet, ill do it today for sure.. 

What's the good word today? Smile

  September 20, 2013 - 5:45pm
william fb.3295's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 4
Kudos: 0

Now more stuff from Apple with their new AppleTv update!  ?$5=%#22@@ Ha!

  September 20, 2013 - 10:31pm
ctawn's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 20
Kudos: 0
  william fb.3295 wrote:

Now more stuff from Apple with their new AppleTv update!  ?$5=%#22@@ Ha!

apple clowns.  i'm tempted to just get a ATV3 and run the ATV2 jailbroken for XBMC and the ATV3 for everything else.

  September 26, 2013 - 8:32pm
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0

Sorry for the lack of feedback, i been partying hard.

I sucesfully spoofed iOS version, modifying info.plist located on /private/var/stash/Applications/AppleTV.app

 

[[wysiwyg_imageupload:417:]]

But it wasnt enough, as far as new channels werent added.

So maybe editing another file? Answers?

  September 27, 2013 - 5:15am
ctawn's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 20
Kudos: 0

Thanks for trying.  Bummer it didn't work.  Hope someone can figure this out.

(but wasn't the point to spoof to 5.3, not 5.2.1? sorry i am not sure what the version numbers should be. also I wonder about that long hex form of the version number…)

  October 8, 2013 - 7:21am
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  ctawn wrote:

Thanks for trying.  Bummer it didn't work.  Hope someone can figure this out.

(but wasn't the point to spoof to 5.3, not 5.2.1? sorry i am not sure what the version numbers should be. also I wonder about that long hex form of the version number…)

 

I know, it was wrong, anyway i correct it and it still wont work... so lets take some ideas from here.

 

[[wysiwyg_imageupload:421:]]

Editing /User/Library/Application Support/Front Row/ExtraInternetCategories.plist should work... or replacing the file with one from an atv2 running 5.3 with newer channels setted.

 

 

  October 8, 2013 - 2:37pm
ctawn's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 20
Kudos: 0
  antieco wrote:

 

Editing /User/Library/Application Support/Front Row/ExtraInternetCategories.plist should work... or replacing the file with one from an atv2 running 5.3 with newer channels setted.

Interesting link, thanks. Still too abstract for me to see what you could do with it, but yes, promising. Hope someone can figure it out enough to do what we want here.

  October 8, 2013 - 2:56pm
antieco's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 42
Kudos: 0
  ctawn wrote:

Interesting link, thanks. Still too abstract for me to see what you could do with it, but yes, promising. Hope someone can figure it out enough to do what we want here.

 

Well, basically if we can replace the plist file on previus ios6 versions with an ios6 one, you get the channels.

Also, knowing the correct xml structure, its possible to create a new "channels" that loads urls to media files.