22 posts / 0 new / Last post
#1  May 2, 2014 - 5:05am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

When looking for a movie with filename "13 (2010).avi", the metadata lookup finds "District 13: Ultimatum".

 

The FAQ tells me that you use TheMovieDB for lookups, yet the first result when querying there returns the correct result:

http://www.themoviedb.org/search?query=13

(this is the correct result: 13)

 

Curiously, "District 13: Ultimatum" doesn't actually feature until page 2 of the results. Is this a sorting issue? It seems to return result 11 instead of result 1... might just be coincidence though.

 

I'm slowly working my way through a huge library of files, so I'll post here if I spot any other oddities.

  May 2, 2014 - 5:13am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

Another:

Movie file named "10 Items Or Less (2006).avi", returns "X-Men: The Last Stand".

http://www.themoviedb.org/search?query=10+item... returns the correct result though.

  May 2, 2014 - 9:06am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

I'm also surprised to find that adding a release year ("2010" in the above example) doesn't affect the results. How should files be named in order to ensure the correct release of a movie is returned? 

EDIT: It seems adding the release year does work - just not when the incorrect results are returned as above.

(So for example, the system IS able to discern between "Taxi (2004)", "Taxi 2 (2000)" and "Taxi (1998)"

  May 2, 2014 - 9:06am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

And Another:

"The World's End", returns "Pirates of the Caribbean: At World's End".

But this returns the correct result: http://www.themoviedb.org/search?query=The+Wor...

I'm going to stop now, as I'm finding too many errors, and my file names (whether they include a release year or not) don't appear to be at fault.

Any help appreciated.

EDIT: does the scraper ignore "The" ?

  May 3, 2014 - 1:10pm
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

Another:

"Enduring Love (2004)" returns "Love's Enduring Promise (2004)".

http://www.themoviedb.org/search?query=endurin...

  May 3, 2014 - 1:55pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281

Hmm, we'll take a look at these and see if we can track down what might be going on.

In the meantime, you should be able to correct these manually by following the steps found here.

http://support.firecore.com/entries/23704917-M...

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 6, 2014 - 1:48am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

Thanks. I'm aware metadata can be tweaked, but it's not a practical solution for the number of issues we're facing (and across 3x iOS devices).

It's also difficult to spot where a movie has been mis-categorised when your movie catalogue extends into the hundreds... I've taken to importing them in groups of 20, so I can double check them as they're scraped, but it's pretty slow progress.

I've just put the problem movies into a holding pen until I hear back from you Smile

  May 8, 2014 - 12:16am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

Another:

"Legacy (2010)" returns "TRON: Legacy".

...which is actually result 17: 

http://www.themoviedb.org/search/movie?query=l...

  May 8, 2014 - 1:07pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281
  avidmoviegoer wrote:

I've just put the problem movies into a holding pen until I hear back from you Smile

Cheers - we'll see what we can do. Smile

 

 

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 12, 2014 - 6:31am
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0

OK, here's the complete list of movies I'm having trouble with (actually a very small percentage of the total, which is good):

  • 10 Items or Less (2006).avi
  • 13 (2010).avi
  • Il Futuro (2013).mkv
  • Legacy (2010).avi
  • The Ex (2006).avi
  • The World's End (2013).mkv

In all the above cases, the file is contained in an identically named folder (minus the file extension of course).

Finally, I *believe*, InFuse attempts to use the folder name where the file name is no use (at least, that's what I've observed). I have a large offline DVD collection which I create folders for in order to have them presented in the same list as my online movies. The folder structure for those is like this:

/Movie Name (release year)/DVD-123.avi

...where DVD-123 relates to a slot in my giant DVD rolodex. InFuse has happily imported and correctly indexed around 400 folders named like the above, but struggles with this one:

  • Enduring Love (2004)/DVD-304.avi

That's it - not bad considering there are several hundred titles to deal with, but it would be great to have these resolved.

Many thanks in advance.

  May 12, 2014 - 1:18pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281

Thanks again for the info.

We've made a few small changes in the matching logic that should improve matching accuracy in most cases. These changes will be available in the next version of Infuse.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 12, 2014 - 1:20pm
avidmoviegoer's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 16
Kudos: 0
  james wrote:

Thanks again for the info.

We've made a few small changes in the matching logic that should improve matching accuracy in most cases. These changes will be available in the next version of Infuse.

That's great, thanks.

Do you have a published roadmap somewhere? If not, publishing one would surely reduce the frequency with which you have to answer "when will we see feature x" type questions Wink

Also, it might help to expand on the metadata 101 page by including details of how you process filenames (and when you fall back to processing folder names instead)?

Many thanks for a great product.

 

  May 23, 2014 - 9:11am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281
  avidmoviegoer wrote:
  james wrote:

Thanks again for the info.

We've made a few small changes in the matching logic that should improve matching accuracy in most cases. These changes will be available in the next version of Infuse.

That's great, thanks.

Do you have a published roadmap somewhere? If not, publishing one would surely reduce the frequency with which you have to answer "when will we see feature x" type questions Wink

Also, it might help to expand on the metadata 101 page by including details of how you process filenames (and when you fall back to processing folder names instead)?

Many thanks for a great product.

 

No public roadmap yet, but we'll likely get one put toghether once over the next few weeks.

PS - A minor update (2.3.1) was submitted to the App Store today that includes a few fixes, including better title matching. Smile

 

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 29, 2014 - 10:14am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281

Just a heads up, the 2.3.1 update was approved last night. Give this version a try as hopefully it should handle your probelmatic titles a bit better.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 29, 2014 - 12:06pm
mrfatboy's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 55
Kudos: 13

I just downloaded 2.3.1 for my iphone 5s.  I cleared out the metadata cache so Infuse can reload all the cover art.  Unfortunately, I have to report that the metadata scraping is even worst.  Cover art that was found before is not now.  Incorrect pictures(not cover art) are being used and covert art just not being found.

Here is a link to a screen shot of one of my movie directories in Infuse 2.

[IMG]http://i.imgur.com/rGlDq7F.png?1[/IMG]

http://imgur.com/rGlDq7F

 

The five movies that the cover art is suppose to represent are:

Alan Partridge Alpha Papa  (This one probably just doesn't exist in the database)

Jack Ryan Shawdow Recruit

Lone Survivor

Never Let Me Go

RoboCop

 

All of my other folders look like this also.  Previous version of Infuse worked fine (expect for the last 2 versions).

 

Please let me know if I can contribute in helping to fix this bug!

 

thanks

 

  May 29, 2014 - 12:09pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281
  mrfatboy wrote:

I just downloaded 2.3.1 for my iphone 5s.  I cleared out the metadata cache so Infuse can reload all the cover art.  Unfortunately, I have to report that the metadata scraping is even worst.  Cover art that was found before is not now.  Incorrect pictures(not cover art) are being used and covert art just not being found.

Here is a link to a screen shot of one of my movie directories in Infuse 2.

http://imgur.com/rGlDq7F

 

The five movies that the cover art is suppose to represent are:

Alan Partridge Alpha Papa  (This one probably just doesn't exist in the database)

Jack Ryan Shawdow Recruit

Lone Survivor

Never Let Me Go

RoboCop

 

All of my other folders look like this also.  Previous version of Infuse worked fine (expect for the last 2 versions).

 

Please let me know if I can contribute in helping to fix this bug!

 

thanks

 

Can you confirm the Metadata Fetching option is enabled in the Infuse Settings menu?

 

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 29, 2014 - 12:24pm
mrfatboy's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 55
Kudos: 13

Metadata Fetching is ON in the menu settings.

 

I also just found this link to 'edit metadata'.  I didn't know it was there Frown

http://support.firecore.com/entries/23704917-M...

 

I actually went into another movie folder and tried to 'edit metadata'.  It worked. It listed the correct movie and I selected it.  I'm not sure why it didn't correctly in the first place.

 

Now for the strange part,  I went back into the movie folder (pictured above) to fix all that meta data.  When I opened the folder all the cover art was correct.  No need to edit the metadata.  There still must be a nasty bug that is lingering around with correctly refeshing the metadata since 2.3.

  May 29, 2014 - 12:42pm
mrfatboy's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 55
Kudos: 13

As I am trying to cleanup all my movie folders with bad cover art I can definitely say Infuse 2.3.1 is choking on the downloads.  It seems to just stall out when searching.  Multiple fetches must be made.  However, bad data is still coming in.

 

In regards to the "edit metadata" button.  I see now why I didn't see it in the first place.  It does not always show up as you can see from the below pic.  However, after a minute or so, the background did change (blur out) and display the 'edit meta data".

 

http://imgur.com/WBEJGU9

[IMG]http://i.imgur.com/WBEJGU9.png[/IMG]

 

  May 29, 2014 - 12:51pm
mrfatboy's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 55
Kudos: 13

Sorry for all the posts but I'm trying to give you as much info as I can.  :)

 

I can now tell you that 'edit metadata' does not always work.  If you do select 'edit meta data' and it finds the correct movie and displays the fan art in the movie meta data section the Cover Art is not always displayed if at all.  I had to quit the app and go back into that folder to have it display properly.

  May 29, 2014 - 1:09pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,566
Kudos: 1,281
  mrfatboy wrote:

Sorry for all the posts but I'm trying to give you as much info as I can.  :)

 

I can now tell you that 'edit metadata' does not always work.  If you do select 'edit meta data' and it finds the correct movie and displays the fan art in the movie meta data section the Cover Art is not always displayed if at all.  I had to quit the app and go back into that folder to have it display properly.

Can you try removing the app, and re-installing it...just to make sure all the old meta info is wiped out?

This normally isn't required, but what you're describing is very different than what we're seeing here, and based on the recent scenario of broken metadata for a few days it may just be best to start fresh.

 

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  May 29, 2014 - 1:45pm
mrfatboy's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 55
Kudos: 13

I deleted and re installed the app.  I have about 8 folders of movies.  Each folder has anywhere from 5  - 60 movies in them.  I started refreshing the folders with lower number of movies in them and it seemed to work.  As I got to the bigger folders the refresh seemed to bog down and not even complete.  ALSO,  the cover art was again coming back garbled again as the above pics show.  The bug is still there.

When you pull the information from tmdb.com do you fire off all the requests for the meta data at once?  This may explain the slowness but not necessarily the garbled cover art.  After 5 minutes, my folder with 63 movies have about 30 left to refresh.  Some movies cover art is working and some is garbled.

 

  May 29, 2014 - 1:58pm
mrfatboy's picture
Offline
Joined: May 2014
Posts: 55
Kudos: 13

After 10 minutes, it's still trying to refresh the meta data.  I actually went up one folder level and back in and all existing covert art (good and bad) disappeared.  I had to quit the app and go back in for it to show anything.

Same type of garbage.

 

[IMG]http://i.imgur.com/rQj4DlT.png[/IMG]