19 posts / 0 new / Last post
#1  April 13, 2019 - 8:06am
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Hello

I downloaded the last season of Punisher in 4K HDR but I got 2 episodes that stopped abruptly and moved to the next episodes. I looked and the file size shows Zero Bytes on my Mac. When I watch the episode in 1080p, no issue.

Is this a known bug and is there a way to solve this? Do you think it is due to the file itself?

Name of the file: Marvels.The.Punisher.S02E04.2160p.WEBRip.X265-DEFLATE

  April 13, 2019 - 8:40am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,146
Kudos: 340

Are you by chance serving files from a Mac running High Sierra?

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 13, 2019 - 9:02am
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Hello there
Thanks for your message.

I use a Mac mini 2018 with Mojave. It is not the first time that I have this issue.

Maybe it’s because I downloaded the full season (90 GB I think) and not one episode at a time?

  April 13, 2019 - 9:09am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,146
Kudos: 340

Is this the only file you've had an issue with? Also, do you have the mac energy saver set to allow network wake? Is the file on an external drive to the mini?

Trying to get an overview of what's going on. Wink

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 13, 2019 - 9:24am
Ph886's picture
Offline
Joined: Dec 2017
Posts: 55
Kudos: 9

This sounds like a source/file issue. I’ve played numerous 4K files. The only issue I’ve seen is when there is a corruption of the actual file (which Infuse doesn’t alter).

  April 13, 2019 - 3:53pm
JarvisMeier's picture
Beta Tester
Online
Joined: Dec 2011
Posts: 329
Kudos: 28

Infuse won’t alter the files. You’re having some filesystem corruption. Is it the local drive, external USB, or NAS?

  April 13, 2019 - 4:58pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,146
Kudos: 340
  Ph886 wrote:

This sounds like a source/file issue. I’ve played numerous 4K files. The only issue I’ve seen is when there is a corruption of the actual file (which Infuse doesn’t alter).

  JarvisMeier wrote:

Infuse won’t alter the files. You’re having some filesystem corruption. Is it the local drive, external USB, or NAS?

Just an FYI a similar problem cropped up before so we need the rest of the info I asked for above to make sure it's not a returned problem.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 13, 2019 - 6:11pm
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Hello there

Thanks for all your messages. To answer the different questions:

  • it is not the first time it happened, I think it happened not only on 4K HDR as initially stated but sometimes on 1080p files, actually.
  • Energy saving settings are properly configured, see printscreen
  • The file is not on an External HDD, I don't have a NAS. I Have an external HDD but it is only for music.

I believe it might be a corrupted source but it is weird because it happens only since a few month, since I started using Infuse and this Mac mini. I've read some similar posts but that was related to High Sierra and an update fix the issue.

I configured uTorrent to download the file in the "Download folder" and once finished in the Torrent file which is the only folder where Infuse has access to.

Any other suggestions?

Attachments: 
  April 14, 2019 - 9:26am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,301
Kudos: 1,080

Which version of SMB is this share using in Infuse (Auto, SMB3, SMB2, SMB1, Legacy)?

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  April 15, 2019 - 9:46pm
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Hello James

I use SMB Legacy. I downloaded again the full season, but this time I didn’t turn off the mini. I have 7 episodes left, I’ll let you know if I encounter the same issue.

I had some errors on other file, but by restarting the Apple TV 4K, files could be played flawlessly. Not sure if related, though.

  April 16, 2019 - 11:48am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,301
Kudos: 1,080

If possible, I'd recommend using the Auto option instead of Legacy. Auto is a much more modern SMB implementation, that is much more reliable.

Also, a number of speed related improvements are included in today's 6.0.3 update, and these will only be available when using Auto.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  April 18, 2019 - 7:31pm
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Alright I selected Auto.

I still had issues so I ended-up watching in 1080p.

I have another show in 4K, I’ll try again later and let you know.

  April 18, 2019 - 7:46pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,146
Kudos: 340
  gigatoaster wrote:

Alright I selected Auto.

I still had issues so I ended-up watching in 1080p.

I have another show in 4K, I’ll try again later and let you know.

Also just to make sure, did you update Infuse to 6.0.3?

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 19, 2019 - 8:02am
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

I think so, where can I check the version number?

The issue happened again just now, actually!

  April 19, 2019 - 8:12am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,146
Kudos: 340
  gigatoaster wrote:

I think so, where can I check the version number?

The issue happened again just now, actually!

Go to the settings screen and scroll down to the very bottom and the version should be there.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 19, 2019 - 8:19am
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

It’s version Infuse Pro 6.0.3 (2540).

I’m also sending a diagnosis. The bug appeared around 9:40~10:10 PM SGT.

  April 19, 2019 - 10:07am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,301
Kudos: 1,080
  gigatoaster wrote:

It’s version Infuse Pro 6.0.3 (2540).

I’m also sending a diagnosis. The bug appeared around 9:40~10:10 PM SGT.

It looks like you are still using the Legacy SMB option (at least in the reports we can see from April 18 onward).

Please switch from Legacy to Auto. You can also remove and re-add the share and Auto will be selected by default.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  April 19, 2019 - 6:48pm
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Indeed, I swore I changed it to Auto. I tried again and put Auto. I restarted the Apple TV 4K and it was Legacy again. I followed your instructions and now it is in Auto.

I'll watch more shows tonight and see if it solves the issue.

  May 2, 2019 - 4:11am
gigatoaster's picture
Offline
Joined: Nov 2018
Posts: 24
Kudos: 1

Issue hasn't appeared so I guess it is solved, now.