33 posts / 0 new / Last post
#1  August 8, 2019 - 2:17am
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1

Up until recently, I had the name of the series (for example Game of Thrones) in the root and also the name of artwork in the root.

Game of Thrones
Game of Thrones.jpg

This always seemed to work. Now Infuse is ignoring this information and using the standard artwork. I haven't changed anything so I don't know why it has stopped working.

Has FireCore changed the way to add the artwork to a TV series? My movie artwork and folders still work perfectly. So this is just TV series. Please help.

  August 8, 2019 - 12:25pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,078
Kudos: 1,203

Welcome to the forum!

For TV series, there is a specific structure you will want to follow. This will allow you to set your own custom artwork for series, season, episode, and fanart while browsing your series in the Library.

This new structure was added back in May 2017, and more info on the options can be found here.
https://support.firecore.com/hc/en-us/articles...

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  August 8, 2019 - 12:46pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1

Hi James.
As I said, I followed the support instructions and up until this week (I've been using Infuse for a year) it has stopped working. So I want to know if something has changed. I.e. A different file structure required.

  August 8, 2019 - 12:55pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,078
Kudos: 1,203

There were no specific changes, but Infuse does have some loose artwork override options (EG any artwork in a single video folder will be used for folder artwork), but this generally does not apply when you are looking at folders with multiple TV seasons.

If possible, I would recommend using the supported naming structures as this will allow you to assign specific artwork for series and seasons.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  August 8, 2019 - 1:24pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1

I deleted all the metadata and it fixed all the folder covers (which suggests to me the file structure is correct). Unfortunately, when I went into the folder itself which holds the season folders and then came out of the folder the custom folder covers were again overwritten by the default folder covers. Is it possible the app is being updated and is in flux?

  August 8, 2019 - 1:34pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1

On Google Drive my file structure is

My Drive > Infuse > TV Shows

Game of Thrones
Game of Thrones.jpg

And this worked for the main folder picture before and works when I delete the metadata but reverts back to the default TVDB cover if I go into the folder to look at the season folders.

  August 8, 2019 - 1:52pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383
  Neil Crosbourne wrote:

On Google Drive my file structure is

My Drive > Infuse > TV Shows

Game of Thrones
Game of Thrones.jpg

And this worked for the main folder picture before and works when I delete the metadata but reverts back to the default TVDB cover if I go into the folder to look at the season folders.

Have you tried the naming shown in the link James provided which would make the file name "poster.jpg" instead of "Game of Thrones.jpg" that format that is discussed in the link works for me.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  August 8, 2019 - 2:00pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  NC Bullseye wrote:

Have you tried the naming shown in the link James provided which would make the file name "poster.jpg" instead of "Game of Thrones.jpg" that format that is discussed in the link works for me.

I don't understand. You mean rename the show like this?

Folder - 'Game of Thrones'
Folder artwork - 'Poster.jpg'

I have several folders of TV shows in the root how would I be able to have different posters for each?
Also, as I said, my previous naming convention worked before and works when I delete metadata but breaks when I watch a show in the folder itself.

This is the text from the support page

FOLDER ARTWORK

Folder artwork can be set by adding a folder.png or folder.jpg file to any folder (1000 x 1500 recommended size).

Surely that means you change the 'folder' to match the name of the show.

Folder
Folder.jpg

becomes

Game of Thrones
Game of Thrones.jpg

Right?

  August 8, 2019 - 2:02pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383
  Neil Crosbourne wrote:

I don't understand. You mean rename the show like this?

Folder - 'Game of Thrones'
Folder artwork - 'Poster.jpg'

I have several folders of TV shows in the root how would I be able to have different posters for each?
Also, as I said, my previous naming convention worked before and works when I delete metadata but breaks when I watch a show in the folder itself.

Here's what's working for me

Attachments: 

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  August 8, 2019 - 2:07pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  NC Bullseye wrote:

Here's what's working for me

Ah! Okay, I will try that right now Smile

Edit didn't work Frown

File structure:

Constantine
Poster.jpg
Season 1

Didn't work. Just uses the TVDB default folder for the TV show

  August 8, 2019 - 2:20pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383
  Neil Crosbourne wrote:

Ah! Okay, I will try that right now Smile

Edit didn't work Frown

File structure:

Constantine
Poster.jpg
Season 1

Didn't work. Just uses the TVDB default folder for the TV show

Did you do an "Edit Metadata" after you put the poster.jpg in the series folder? I believe that Infuse caches the artwork and won't change it until it gets re scanned.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  August 8, 2019 - 2:40pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  NC Bullseye wrote:

Did you do an "Edit Metadata" after you put the poster.jpg in the series folder? I believe that Infuse caches the artwork and won't change it until it gets re scanned.

I did this and it didn't work. I'm actually using Google Drive rather than a local hard drive.
I'm pretty sure Infuse has done something with the latest update (6.1) as this used to work perfectly for me and still works perfectly for movies. It's only my TV shows that are now messed up.

Attachments: 
  August 11, 2019 - 1:08pm
yatesfox's picture
Offline
Joined: Aug 2016
Posts: 67
Kudos: 6

I had a similar issue and Infuse seemed to ONLY allow folder override for artwork if I used the Library mode for TV Shows (incidentally I don't actually use the Library for TV Shows as I like to split them out in my own categories). Once Library was enabled it would use the folder and season artwork I dropped into the folders, if I turn off Library for TV Shows it uses the artwork grabbed form tvdb.

It's a long shot - but worth a try,

  August 11, 2019 - 1:38pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  yatesfox wrote:

I had a similar issue and Infuse seemed to ONLY allow folder override for artwork if I used the Library mode for TV Shows (incidentally I don't actually use the Library for TV Shows as I like to split them out in my own categories). Once Library was enabled it would use the folder and season artwork I dropped into the folders, if I turn off Library for TV Shows it uses the artwork grabbed form tvdb.

It's a long shot - but worth a try,

Thanks for the reply. How do I turn the Library on and off so I can test if artwork is being used of TVDB posters?

  August 11, 2019 - 1:42pm
yatesfox's picture
Offline
Joined: Aug 2016
Posts: 67
Kudos: 6

It's more a case of turning it on rather than turning it off. But go to (from memory) Settings > Library and in there you will see folders with a tick. If they have a tick then select them to turn them off Library mode.

  August 11, 2019 - 1:54pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  yatesfox wrote:

It's more a case of turning it on rather than turning it off. But go to (from memory) Settings > Library and in there you will see folders with a tick. If they have a tick then select them to turn them off Library mode.

The weird thing is, under the folders that are using the TVDB artwork there is no title under folder. But the folders that are using my artwork there is no title under the folder. But I categorize and sort and the folders and artwork the exact same way so they should ALL be TVDB artwork or should ALL be my artwork.

I've just turned of Library and it's made no difference.

  August 11, 2019 - 2:03pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1

To be honest I think Infuse has broken something. I'm sure things will return to normal if I leave it exactly the same. I haven't changed a thing and it used to work perfectly up to about a week ago. (Version 6.1)

  August 11, 2019 - 2:03pm
yatesfox's picture
Offline
Joined: Aug 2016
Posts: 67
Kudos: 6

I think you said the same thing twice there, but I'm guessing that you are saying that TV Shows with your artwork show a title under the folder. That only happens to me when I've done something wrong. Like put a Special epide into a season episode (like tvshow.s00.e01.mkv into a Season 1 folder instead of making a Specials folder) or when I simply have something completely wrong in the naming.

Either way custom TV Show artwork only works for me when I have the entire TV Shows' folder share activated in Library mode. I simply don't use Library mode as a feature and have my TV Shows on a Favourites linked folder on the home page.

  August 11, 2019 - 2:34pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383
  Neil Crosbourne wrote:

To be honest I think Infuse has broken something. I'm sure things will return to normal if I leave it exactly the same. I haven't changed a thing and it used to work perfectly up to about a week ago. (Version 6.1)

Curiosity is getting the best of me, you say it worked fine up till a week ago and you reference 6.1. Was it working on 6.0.x and quit working when you went to 6.1 which was released over a month ago or do you mean when Infuse went from 6.1.3 to 6.1.4 which did happen about a week ago?

One other question, if you don't mind, what country are you in? I know Firecore made a work around for some of the banned websites in different countries and that made me wonder if that may be part of the issue.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  August 11, 2019 - 2:47pm
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  NC Bullseye wrote:

Curiosity is getting the best of me, you say it worked fine up till a week ago and you reference 6.1. Was it working on 6.0.x and quit working when you went to 6.1 which was released over a month ago or do you mean when Infuse went from 6.1.3 to 6.1.4 which did happen about a week ago?

One other question, if you don't mind, what country are you in? I know Firecore made a work around for some of the banned websites in different countries and that made me wonder if that may be part of the issue.

I live in the UK.
I binned the app and got it again from the app store and now ALL of the files are now show TVDB. Posters. It's late now but in the morning I will take a picture of my file structure and naming convention and you can hopefully tell me if I'm doing anything incorrectly.

  August 19, 2019 - 3:28am
Mortebus's picture
Offline
Joined: Oct 2018
Posts: 7
Kudos: 0

Having the same issue.
Follow the instructions to the letter but the season posters are always downloaded from tvdb no matter what i do.
Not even folder.jgp works when it's series. Works like a charm on single movies though.

  August 19, 2019 - 3:34am
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  Mortebus wrote:

Having the same issue.
Follow the instructions to the letter but the season posters are always downloaded from tvdb no matter what i do.
Not even folder.jgp works when it's series. Works like a charm on single movies though.

Everything works fine in the 'Movies' library.
Things are messed up for the 'TV Show' library regardless of what I do. I am going to leave it alone and wait for firecore to resolve the issue. It used to work for me and I've changed nothing. I'm going to wait to see if the next version puts things back the way they were before 6.1.

  August 19, 2019 - 4:01am
yatesfox's picture
Offline
Joined: Aug 2016
Posts: 67
Kudos: 6

Please try this and let me kow if it works as this is what works fine for me:

1) Activate Library mode to scan and work for the folder on your share that holds all of your TV Shows.

2) Within the folder that contains the TV Show Season Folders (the TV Show collection root folder - so for example the 'Game of Thrones' folder) put here all of your custom folder artwork ('poster.jpg' for the main collection, 'season 1-poster.jpg' and onward for each season folder, but ensure you also put these in the root folder and not each season folder).

3) Go to the TV Show collection folder (example 'Game of Thrones') and long press, select Edit Metadata, now select the correct TV Show from the proposed shows and your custom artwork should take over the TVDB artwork.

That's 3 easy steps worth trying before you give up.

  August 19, 2019 - 4:23am
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1
  yatesfox wrote:

Please try this and let me kow if it works as this is what works fine for me:

1) Activate Library mode to scan and work for the folder on your share that holds all of your TV Shows.

2) Within the folder that contains the TV Show Season Folders (the TV Show collection root folder - so for example the 'Game of Thrones' folder) put here all of your custom folder artwork ('poster.jpg' for the main collection, 'season 1-poster.jpg' and onward for each season folder, but ensure you also put these in the root folder and not each season folder).

3) Go to the TV Show collection folder (example 'Game of Thrones') and long press, select Edit Metadata, now select the correct TV Show from the proposed shows and your custom artwork should take over the TVDB artwork.

That's 3 easy steps worth trying before you give up.

'1) Activate Library mode to scan and work for the folder on your share that holds all of your TV Shows.'

Can you elaborate on this point as I don't know what you mean or how to do it?
Thanks

  August 19, 2019 - 8:26am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383
  Neil Crosbourne wrote:

Everything works fine in the 'Movies' library.
Things are messed up for the 'TV Show' library regardless of what I do. I am going to leave it alone and wait for firecore to resolve the issue. It used to work for me and I've changed nothing. I'm going to wait to see if the next version puts things back the way they were before 6.1.

There's a good chance that the problem is with tvdb. They had a major problem over the weekend and they've had to totally rebuild the cache for their servers.

https://stats.fireco.re/

Give it a day or two to calm down a bit and see if you get the right metadata. I guess since tmdb had their problems a week ago now tvdb felt left out. Smile

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  August 19, 2019 - 12:52pm
yatesfox's picture
Offline
Joined: Aug 2016
Posts: 67
Kudos: 6
  Neil Crosbourne wrote:

'1) Activate Library mode to scan and work for the folder on your share that holds all of your TV Shows.'

Can you elaborate on this point as I don't know what you mean or how to do it?
Thanks

Hi Neil,
I'm home now and had chance to take a better look and write the guide better. I assume you are accessing your TV Shows using a Favourites link on your Home page. I don't like or use the actual Library mode for TV Shows, but you need to activate it to use custom artwork. If so then this will work as this is the only way I managed to get custom TV Shows artwork to keep it consistent and not have to deal with the randomness that it selects from tvDB,

Try this:

1) Activate the Infuse Library mode to scan and work for the folder on your share that holds all of your TV Shows. To do this go to the Cog icon in the upper right of the Home screen. In here select Library. Within the Library page you should see 'Show Library' - make sure this is on (with a tick). You should also see all and any Favourite shares in a section at the bottom of the Library page. I see all of my SMB shares from my NAS. Make sure the folder that holds your TV Shows has a tick next to it.

2) On your share (PC or NAS) within the folder that contains the TV Show Season Folders (the TV Show collection root folder - so for example the 'Game of Thrones' folder) put in there all of your custom folder artwork. Ensure you put your custom art in the root folder and not into each season folder.

share:\TV Shows\Game of Thrones\
poster.jpg (this will be the poster for the TV Show collection folder)
season 1-poster.jpg (these will be the posters for the individual seasons)
season 2-poster.jpg
season 3-poster.jpg

Also within here will be your individual season folders, and so all together it will be:

share:\TV Shows\Game of Thrones\
poster.jpg (this will be the poster for the TV Show collection folder)
season 1-poster.jpg (these will be the posters for the individual seasons)
season 2-poster.jpg
season 3-poster.jpg
\season 1\
\season 2\
\season 3\

3) Next back in Infuse go into the TV Show you have put custom artwork within (example 'Game of Thrones') and long press on season 1. When the mini menu appears select Edit Metadata, now select the correct TV Show from the proposed shows to the right side of the screen (it should already be highlighted on the correct tv show, so just select it again) and your custom artwork will take over the tvDB artwork.

I hope you do try this and I hope you have success like me because it's the one part of Infuse that has irritated me the most.

Let me know how you get on! Smile

  August 19, 2019 - 1:08pm
Mortebus's picture
Offline
Joined: Oct 2018
Posts: 7
Kudos: 0
  yatesfox wrote:

Please try this and let me kow if it works as this is what works fine for me:

1) Activate Library mode to scan and work for the folder on your share that holds all of your TV Shows.

2) Within the folder that contains the TV Show Season Folders (the TV Show collection root folder - so for example the 'Game of Thrones' folder) put here all of your custom folder artwork ('poster.jpg' for the main collection, 'season 1-poster.jpg' and onward for each season folder, but ensure you also put these in the root folder and not each season folder).

3) Go to the TV Show collection folder (example 'Game of Thrones') and long press, select Edit Metadata, now select the correct TV Show from the proposed shows and your custom artwork should take over the TVDB artwork.

That's 3 easy steps worth trying before you give up.

Thanks! Number 3 does the trick. I had to choose a season and edit Metadata to make it work. On the Ipad i Choose an episode. This corrected everything.
Many thanks.

  August 19, 2019 - 1:12pm
yatesfox's picture
Offline
Joined: Aug 2016
Posts: 67
Kudos: 6
  Mortebus wrote:

Thanks! Number 3 does the trick. I had to choose a season and edit Metadata to make it work. On the Ipad i Choose an episode. This corrected everything.
Many thanks.

Great! I'm glad it helped somebody out! Enjoy your custom artwork on TV Shows! Smile Smile Smile

  August 19, 2019 - 1:18pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383

Also, tvdb is back up now.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  August 22, 2019 - 6:00am
Neil Crosbourne's picture
Offline
Joined: Aug 2019
Posts: 26
Kudos: 1

I've actually bought Infuse Pro version 5 and this has sorted the problem. I didn't need to change the location or naming of any of the files I had before.

  August 22, 2019 - 8:20am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 2,775
Kudos: 383
  Neil Crosbourne wrote:

I've actually bought Infuse Pro version 5 and this has sorted the problem. I didn't need to change the location or naming of any of the files I had before.

Just curious as to why would you buy version 5? There are so many improvements in 6 not to mention ongoing support and updates future upgrades.

Many of your problems were most likely caused by tvdb being down (and still having problems as recently as yesterday) I believe your problems would have resolved on their own once tvdb got back to full steam.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•