20 posts / 0 new / Last post
#1  March 14, 2020 - 9:57am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422

It sounds like thetvdb may be having issues again with their database. They are aware of the slowness and are working on it and also reports of not finding metadata.

Please give it a few days to see if they can get it worked out. You may have to try an edit metadata to get the new info to load.

  March 14, 2020 - 11:24pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422

A quick update, thetvdb is still working on stabilizing the API and things should start to improve. Keep checking on the edit metadata and hopefully everything should be back to normal soon.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  March 16, 2020 - 1:02am
Ryebeena's picture
Offline
Joined: Aug 2018
Posts: 2
Kudos: 0

it appears that i am only having this issue on my AppleTv 4k (running the newest infuse) where as my older apple Tv is working fine and is fetching the metadata perfectly

  March 16, 2020 - 8:21pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422

Update 3-16-20

Things should be getting close to normal. They have been tuning the API a bit and the slowness or lack of metadata for TV shows should be getting better.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  March 17, 2020 - 8:44am
roebre's picture
Offline
Joined: Feb 2019
Posts: 2
Kudos: 0
  NC Bullseye wrote:

Update 3-16-20

Things should be getting close to normal. They have been tuning the API a bit and the slowness or lack of metadata for TV shows should be getting better.

Still no improvements om my ATV 4K. Can’t find any show

  March 17, 2020 - 9:32am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  roebre wrote:

Still no improvements om my ATV 4K. Can’t find any show

Try a restart on the ATV and see if that helps.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  March 17, 2020 - 9:48am
roebre's picture
Offline
Joined: Feb 2019
Posts: 2
Kudos: 0

Thanks, that reboot did it for me!

  March 17, 2020 - 9:52am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  roebre wrote:

Thanks, that reboot did it for me!

Thanks for the feedback! Smile

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  March 28, 2020 - 7:34am
isaiahfranco's picture
Offline
Joined: Sep 2012
Posts: 4
Kudos: 1
  roebre wrote:

Thanks, that reboot did it for me!

Fixed it for me too.

  March 28, 2020 - 7:38am
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  isaiahfranco wrote:

Fixed it for me too.

Good to hear! Thanks for the feedback. Smile

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 4, 2020 - 1:16pm
Solaar's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 23
Kudos: 0

Is there a problem with this again? I just updated from 5 pro to 6 pro and the fetching of metadata for tv shows just does not work.

  April 4, 2020 - 1:27pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  Solaar wrote:

Is there a problem with this again? I just updated from 5 pro to 6 pro and the fetching of metadata for tv shows just does not work.

Have you tried a restart of the ATV?

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 4, 2020 - 1:43pm
Solaar's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 23
Kudos: 0

Yes, several times.

  April 4, 2020 - 1:49pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  Solaar wrote:

Yes, several times.

Not for sure just yet but TheTVDB may be experiencing a few hiccups today (April 4th) so we'll have to give them a bit to get the train back on the tracks.

Sorry for the hassles. Smile

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 4, 2020 - 1:53pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422

It appears that the mods at theTVDB are aware of the problem are and digging into it.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 4, 2020 - 2:02pm
Solaar's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 23
Kudos: 0

Oh, ok. And I just deleted the app to see if a reinstall would help Confused

Thanks for checking though, did they give any timeframe for solving the problems?

  April 4, 2020 - 2:09pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  Solaar wrote:

Oh, ok. And I just deleted the app to see if a reinstall would help Confused

Thanks for checking though, did they give any timeframe for solving the problems?

Unfortunately no, they are usually fairly responsive but given it's the weekend and throw in a global pandemic and I guess we'll have to play the waiting game.

You can follow the thread over there here https://forums.thetvdb.com/viewtopic.php?f=122...

You can also check the Infuse API status here https://stats.fireco.re/ which is referenced at the bottom of most of the Infuse web pages under Links "Status"

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•

  April 4, 2020 - 2:10pm
remotevisitor's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 421
Kudos: 41

FYI, the status of thetvdb (and the other web based devices that Infuse uses) can be viewed if you click on the ‘status’ link which is at the bottom left of all forum postings.

  April 4, 2020 - 2:15pm
Solaar's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 23
Kudos: 0

Thanks guys, didn’t know about that link.

  April 4, 2020 - 4:36pm
NC Bullseye's picture
Moderator
Offline
Joined: May 2016
Posts: 3,383
Kudos: 422
  TheTVDB wrote:

An update here: the API has recovered, but will be slower than normal for the next few hours.

Just a ray of hope so keep an eye out for better results.

•Just Another Infuse User• •Not An Employee Of Firecore• •Certified Curmudgeon•