14 posts / 0 new / Last post
#1  December 11, 2010 - 7:02pm
michaelf.34608's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

Me: Macbook 10.6.4, Atv Black running iOS 4.2.1. Home sharing and Airplay are both on.

 

I downloaded and ran the new installer, got to the last step, which ominously said "Installation Failed. Sorry, the installer could not connect to your AppleTV. Help!"

 

At least for me, the new update still doesn't work. How about you?

  December 11, 2010 - 11:41pm
rossc.1054109's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

yep, exact same problem.

  December 12, 2010 - 12:55am
grahams.88783's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 3
Kudos: 0

Same problem here too. Can ssh to the ATV, login and open a file transfer session. I have home sharing and airplay on. Running tethered 4.2.1.

Any suggestions?

  December 12, 2010 - 7:42am
techker's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 65
Kudos: 0

tethered 4.2.1. is your answer..

 

it is only for 4.0(4.1 update)

  December 12, 2010 - 9:27am (Reply to #4)
njuelbli's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 7
Kudos: 0

Why do you not read on the forum and all over the internet :

YOU CAN NOT JAILBREAK aTV runnuning 4.1 (4.2.1) at this moment. (It is possible for real experts to do a thetered jailbreake - but if you are such experts you would not need to ask for help here)

What you should do is WAIT for the Dev Team to release a proper jailbreak

 

 

  December 13, 2010 - 12:15pm (Reply to #5)
grahams.88783's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 3
Kudos: 0

Thanks for the advice. I thought that this beta has support for 4.2.1?

Anyhow, I now have it working on 4.2.1 even though the installer fails.

  December 13, 2010 - 3:06pm (Reply to #6)
joachimk.05719's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

@grahams.88783

How did you get it working? I have also tethered 4.2.1 and successfully installed atv flash with the installer. But after manual reboot (since tethered doesn't boot alone) I see no difference resp. no atv flash menu.

  December 13, 2010 - 3:43pm (Reply to #7)
aureli.3921's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 6
Kudos: 0

Add the same problem on my side actually. I had to change appletv network connection to ethernet (was wifi) to get it work (have a complex lan construction so i do not say that is coming from the installer but that can give you some ideas!)

Good luck with your install

Running apple tv 2 jailbreaked (tethered) with 4.2.1. Beta 2 Installer finished with success (no failure message) and everything is working so far Smile

  December 14, 2010 - 2:48pm (Reply to #8)
grahams.88783's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 3
Kudos: 0

The ATV flash installer for windows unpacks a tar archive in your temp directory during installation. This archive contains 4 installer packages that I manually transferred to the ATV and then installed with apt-get. The other problem I had was that pwnage didn't put wget on the ATV during the tethered jailbreak, which I fixed by manually controlling the jailbreak process.

Contrary to the advise against tethered jailbreak for 4.2.1, I don't see this as such a big issue. Obviously a untethered jailbreak would be nice, but the tethered one is just fine in the meantime.

Next, get plex working...

  February 15, 2011 - 5:17pm
franciscon.1377's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 2
Kudos: 0

I have the same problem, IOS 4.2.1 with green poison rc6 jailbreak.

  February 15, 2011 - 6:02pm
juanb.105648's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

It goes through the process and finishes. Installer says everything went well.

It then restarts lowtide but the maintenance section is nowhere to the found.

It used to work when tethered jailbreak.

 

Now tried it untethered using greenpois0n rc 6 and install didn't work

  February 16, 2011 - 8:48am (Reply to #11)
richard webb's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 25
Kudos: 0

im having the same problem i carnt see a maintenance menu 1 i have jailbroke with greepoision rc6 2 i have installed atv flashback 3 in nito i pressed upgraded everthing and it said it couldnt any ideas please

boing boing

  February 16, 2011 - 9:10am (Reply to #12)
richard webb's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 25
Kudos: 0

ok i re installed atv flashback 3 times and it works now :)

boing boing

  March 30, 2011 - 8:44am
benjaming.6785's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

The installer uses ssh. If you jailbreaked with greenpoisen, you have to klick "inject software" and install the cydia package. This also installs ssh. Then you can install atv black. Hope that helps Smile