37 posts / 0 new / Last post
#1  February 19, 2011 - 9:13am
robp.0012's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 9
Kudos: 0

Starting with an unused ATV2, I've installed the latest GP which worked fine.

Before doing anything else I downloaded the latest ATV2(black) on my mac and tried to install it. I get to the transferring files stage and it fails every time with error code 8.100

Any ideas?

 

 

  February 19, 2011 - 10:24am
enricom.2262's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 1
Kudos: 0

I'm exactly in the same situation, seems to be an incompatibility between atv and gp RC6.1 (it worked with RC6 but the wifi bug doesn't let you install atv without losing networking). Waiting for a fix on either sides (gp or atv)...

  February 19, 2011 - 10:52am
gurjinders.5782's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

same here.

 

With Wifi it just hangs, and with ethernet error 8.100 comes up.

GP RC6.1

  February 19, 2011 - 1:27pm
chrism.2836's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Same problem here.  Using a Mac.  GP jailbreak worked, but I get the error code 8.100 when installing ATV2 flash.  Actually, the newest ATV2 flash version has the same 8.100 error even if using the seas0npass tethered jailbreak that I had on there before.  I guess we're waiting for a new ATV2 flash, I'll leave it jailbroken with the untethered GP for now.

  February 19, 2011 - 1:32pm
martint.6680's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 2
Kudos: 0

I got exactly the same behaviour with GP RC6...

  February 19, 2011 - 2:09pm
grantb.1901's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Same with me! There was me thinking this would be easy!

  February 19, 2011 - 6:17pm
neild.8460's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 16
Kudos: 0

Exactly the same error code here too

  February 19, 2011 - 6:34pm
garykainz's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 2
Kudos: 0

ditto here as well.

 

JB'd with pwnagetool 4.2, got nitoTV on, installed openssh from nito (which supposedly fixes the wifi problem) and i still get an 8.100 - can't install error code.

 

i hope i didn't waste $20...

  February 19, 2011 - 9:29pm
grantmusic's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 5
Kudos: 0

I'm also getting the same error, will a moderator please comment on this issue ASAP.

  February 19, 2011 - 9:36pm (Reply to #9)
johnnyr.8941's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

same error here, any solution?

  February 20, 2011 - 12:13am
TimDurbin24's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 1
Kudos: 0

Same issue. Can not get XBMC installed and freezes up at 8.100. Greenposion 6.1! Wish I would have never updated. Will someone please address this issue!!!

  February 20, 2011 - 7:14am
guilhermef.6622's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Same error!

The beta should at least work! Not fined tune, but working!

My girlfriend waisted three hours waiting for me! She is also complaining.

  February 20, 2011 - 7:20am
benjamina.4898's picture
Offline
Joined: Nov 2010
Posts: 2
Kudos: 0

Same issue for me as well.  Any ideas?

  February 20, 2011 - 10:52am
johnw.617101's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 24
Kudos: 0

.

  February 20, 2011 - 11:12am
hfisbach's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 2
Kudos: 0

"Sorry, the installer could not install Maintenance (Error 8.100)."

 

Some days ago it worked great! Now after trying to reinstall (too many bookmarks, no way to delete Frown )

I tried the jailbreak with

pawn: Worked excellent!

green: Worked excellent!

BUT: no chance to install atv flash!!!!!!!!

Always with and without installing openssh the installation ended after five or more minutes of working with:

"Sorry, the installer could not install Maintenance (Error 8.100)."

What is Error 8.100 ????????????????????

  February 20, 2011 - 1:31pm
marcop.9383's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 5
Kudos: 0

PROBLEM SOLVED! download the file again and installation will go ok!!! (there was a problem in the server update... fixed by modarator) thank you!!

  February 20, 2011 - 1:59pm
steffenw.3785's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 6
Kudos: 0

Same problem here....even after downloading the dmg again and restart of atv2 and mac.

 

 

some moderator input would be really nice!

 

Thank you.

 

 

  February 20, 2011 - 3:58pm (Reply to #17)
crazyc7's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 2
Kudos: 0

I too can confirm that downloading another copy and going through the whole process again (2 minutes) works just fine.  Transferring of files completed successfully.

  February 21, 2011 - 8:29am (Reply to #18)
luigio.3654's picture
Offline
Joined: Feb 2011
Posts: 1
Kudos: 0

Hello i try a lot of times and it stocks on transfering files, i try to download a does times but all the same... can please anyone tell me how i make it work thx. I also wrote the support team but they don't replay at me yet....

thx

  February 21, 2011 - 10:55am
ahmedn.6601010's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 20
Kudos: 0

It worked well for me but after maybe 10 times, thats why they call it a beta version. i used GP RC 6.0 and latest ATV2 Black. I recommend that you restore your ATV via Itunes, unplug the USB, download GP 6.0, follow the instructions for jailbreak and wait for about 40 seconds for the jailbreak to complete. Unplug and once Apple TV starts, eject the GP and install the XBMC from NitoTV or from the Maint. menu.

Hope it would work with you this time,

Thanks

  February 21, 2011 - 12:30pm
hagen.r.a's picture
Offline
Joined: Jan 2011
Posts: 5
Kudos: 0

So did you get aTVflash to work as well? GP RC6 works fine..the problem is aTV flash not downloading to the aTV. Also tried downloading openssh from nito but doesn't seem to work. 

  February 21, 2011 - 2:51pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,090
Kudos: 1,204

Sorry, this is a known issue we're working hard to resolve.

We should have an update out shortly (tomorrow).

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  February 22, 2011 - 5:07pm
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,090
Kudos: 1,204

This issue has been fixed in an updated installer that was released today.

Please download the latest version (available in the Downloads tab in your account) and re-install.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  February 22, 2011 - 7:56pm
robintucson's picture
Offline
Joined: Nov 2009
Posts: 1
Kudos: 0

I installed beta 3, got error 9.100 could not install maintenance (not 8.100), couldn't install anything.  Had an old copy of beta 2, installed it, now I can install everything.  XBMC, Last FM, Nito TV!  Sweet.

  February 23, 2011 - 2:03am
PCKid's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 45
Kudos: 0

Thanks James. After 2 days of rejailbraking umpteen times got the new version from my Download section. Less than 2 minutes (via WiFi N) and it completed perfectly. Now have the Maintenance Menu, installed Plex and all works fine.

Here was my install from scratch.

1. Jaibroke with new Pwnage Tool (Mac).

2.Took it to my TV and went through the initial setup to ATV2 Desktop after accepting my WiFi Network.

3. Installed this really really latest version of ATV2 Black Beta and like I said installed perfectly.

Did not do the openssh or the XBMC as all I wanted was the Plex Client which is awesome and my Wi-Fi is working fine so I didn't need the openssh patch.

 

Just as a bye the bye I find NitoTV painfully slow so don't bother with it.

  February 23, 2011 - 5:09am (Reply to #25)
robp.0012's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 9
Kudos: 0
  james wrote:

This issue has been fixed in an updated installer that was released today.

Please download the latest version (available in the Downloads tab in your account) and re-install.

Still doesn't work, new error.

Sorry, the installer could not install Maintenance (Error 4.2)

 

 

  February 23, 2011 - 11:38am (Reply to #26)
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,090
Kudos: 1,204

Which tool was used for the jailbreak?

If you used GreenPois0n you will need to select the option to Install 'Cydia' through the GreenPois0n menu before aTV Flash (black) can be installed.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  February 23, 2011 - 3:11pm (Reply to #27)
robp.0012's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 9
Kudos: 0

I jailbroke with GP 6.1 and had already installed Cydia.

 

 

  March 6, 2011 - 7:09pm
jcchristopher's picture
Offline
Joined: Jan 2010
Posts: 9
Kudos: 0

Didn't work for me. I used the latest SeasonPass to JB. Got the "Installation Failed" message (but no Error code with it)

I can't tell you how many hours I've been trying to get this to work.

  March 25, 2011 - 2:34pm
Peter911's picture
Beta Tester
Offline
Joined: Mar 2011
Posts: 15
Kudos: 4

Hi,

i allways got the "error code 9.100" after transferring files to the atv2. i jailbreaked with greenpois0n 6.1. Install of XBMC/ NitoTV went fine, but no atv flash black...:-(

Any Idea?

Thanks!

Peter

  March 26, 2011 - 12:05am
xnx04's picture
Offline
Joined: Mar 2011
Posts: 25
Kudos: 0

Still the same problem. Just downloaded the latest beta 4. JB with Seas0npass. Keep getting Error 8.100