8 posts / 0 new / Last post
#1  September 24, 2011 - 4:46pm
davidw.0461's picture
Offline
Joined: Sep 2011
Posts: 13
Kudos: 0

I have just installed Media player and like its easier handling of DVD's ripped to a Video TS than XBMC.  However, the audio track drifts out of sync with the video.  Has anybody else seen this.  The DVD was ripped using Mactheripper from a DVD-R recored on a Sony DVD recorder.

Thanks

  September 27, 2011 - 10:18am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,593
Kudos: 1,115

We've seen the same issue here with some DVDs, and the fix will be included in the next update.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  September 27, 2011 - 3:38pm
davidw.0461's picture
Offline
Joined: Sep 2011
Posts: 13
Kudos: 0

James, 

Thanks for the feedback.  I look forward to the update.

  October 22, 2011 - 7:27am
wickedmx's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 2
Kudos: 0

I'm currently running Beta 7 with media player 0.9.2 and I'm having the same problem. Some movies seem fine and then others go way out of sync. We just watched the movie "Paul" (about the alien) and it went out of sync probably a half dozen times. On one of the occurences, it went out of sync over a period of only a few seconds and quickly got to a point where it felt like we were watching one movie and listening to another. Going back to the DVD menu and then resuming the movie seems to get things back in sync again.

Additionally, this has also happened on some .avi files as well.

  October 22, 2011 - 2:21pm
GoPronto's picture
Offline
Joined: Dec 2009
Posts: 118
Kudos: 0

Just had the syc issue with vob files

playing the movies "Tin Man"  and "step brothers"

Medial Player 0.9.1  nand still on the old ios4,

 

  October 24, 2011 - 8:33am (Reply to #5)
TKMAXX's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 155
Kudos: 0
  james wrote:

We've seen the same issue here with some DVDs, and the fix will be included in the next update.

Hi James, this will be great to get resolved. When is the fix due and out of interest, how does the picture and sound become out of sync in the first place?

Thanks for the help!

TKMAXX

  January 3, 2012 - 12:20pm
ltning2's picture
Offline
Joined: Aug 2008
Posts: 1
Kudos: 0

I'm having this on VIDEO_TS folders straight from original Babylon 5 DVDs. My receiver can do 120ms audio delay, but this is not quite enough - another .2-.4s would be needed.

 

Audio over HDMI, downmixed (as AC3 doesn't work). I'll report back once I tested optical.

  January 4, 2012 - 12:02pm (Reply to #7)
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 13,593
Kudos: 1,115
  ltning2 wrote:

I'm having this on VIDEO_TS folders straight from original Babylon 5 DVDs. My receiver can do 120ms audio delay, but this is not quite enough - another .2-.4s would be needed.

 

Audio over HDMI, downmixed (as AC3 doesn't work). I'll report back once I tested optical.

Are you running the latest 1.1.1 version?

If so, could you send in a bug report so we can look into what's going on.

http://forum.firecore.com/topic/4291

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!