10 posts / 0 new / Last post
#1  November 4, 2011 - 10:04am
TKMAXX's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 155
Kudos: 0

Hi James,

Have followed your instructions for manually placing file and folder cover art. I've followed the instructions down the the letter but it doesnt work.

Do I need to turn something on? Or even turn off automatic metadata fetching?

For the majority of my films, the automatic metadata is fine, but i have movies of the kids growing up and holidays that grab random metadata and coverart so I want to use my own for these, but not the majority of the 'hollywood' films I have.

Hope this makes sence?

  November 4, 2011 - 10:28am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,286
Kudos: 1,250

Are you using Grid View? We've resolved a few issues where manual cover art and metadata were missing in Grid View.

These fixes should be available in the next update.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  November 4, 2011 - 10:32am
harboe's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 8
Kudos: 0

I just played around with it since I'm new to aTV Flash (black) and I needed a way to have folder cover art for my ripped tv shows, as they didn't seem to be pulled automatically. 

Basically you just need a file called "folder.jpg" inside the folder.

So if you have a folder named "My holiday 2009", inside that folder, simply place an image called "folder.jpg", and then that should do it.

  November 4, 2011 - 11:11am
bnick3's picture
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 23
Kudos: 0

Same problem here

  November 4, 2011 - 11:46am
TKMAXX's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 155
Kudos: 0

Thanks all.

And yes, using grid view (love it!)

Thanks for the help!

TKMAXX

  November 26, 2011 - 8:25pm
Axiom's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 3
Kudos: 0

I Have the same problem, not using grid view, aTV flash is not using my cover arts for folders nor for movies.

I´m following the instructions on the guide: placing an image with the name folder.jpg inside the folder an nothing, same happen with movies, I place an image with the same name of the movie file (cut & past actually the name) an nothing, I tried disabling automatic fecth and nothing.

My setup is my mac, sharing a folder with my movies and coverarts with the aTV, playback works fine but my custom coverart is not being used

  November 26, 2011 - 8:51pm (Reply to #6)
Axiom's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 3
Kudos: 0
  Axiom wrote:

I Have the same problem, not using grid view, aTV flash is not using my cover arts for folders nor for movies.

I´m following the instructions on the guide: placing an image with the name folder.jpg inside the folder an nothing, same happen with movies, I place an image with the same name of the movie file (cut & past actually the name) an nothing, I tried disabling automatic fecth and nothing.

My setup is my mac, sharing a folder with my movies and coverarts with the aTV, playback works fine but my custom coverart is not being used

 

Finally I think I found the issue, the problem is with the JPEG file, even if the image display properly in the MAC and open without any issues in image editors, something the Media player doesnt like in the metadata or the formar and just refuse to display it.

What I did, was open the image with my editor (pixelmator) and save it again, image start displaying properly, is strange but happen to me with most of the coverarts I had.

 

  November 28, 2011 - 7:23am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,286
Kudos: 1,250

What size were the files you were having trouble with? The current version of MP will support thumbnails up to 600KB in size.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!

  November 28, 2011 - 7:03pm (Reply to #8)
Axiom's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts: 3
Kudos: 0
  james wrote:

What size were the files you were having trouble with? The current version of MP will support thumbnails up to 600KB in size.

 

Hi James, size is smaller than 600Kb, I have uploaded 4 JPG to the mediafire link below, 2 are good and 2 are bad, maybe they will help on debug this issue.

http://www.mediafire.com/?s5ya3l7sep4413g

  November 29, 2011 - 9:24am
james's picture
Staff
Offline
Joined: Jun 2008
Posts: 14,286
Kudos: 1,250

Thanks. We'll take a look.

Infuse 6 for iOS and Apple TV is now available!