41 posts / 0 new / Last post
#1  November 29, 2012 - 7:33pm
marco339's picture
Offline
Joined: Sep 2012
Posts: 4
Kudos: 0

After updating the Remote app in my iPhone to version 3.0 it stopped working with my jailbroken Apple TV 2.
Every time I open the app, it tries to connect to the aTV2, and the aTV2 restarts and keeps restarting for as long as the remote app is open on my iPhone. The same thing happens when using Remote app 3.0 on my iPad.
Is someone else having this problem?

  November 29, 2012 - 8:30pm
apezam's picture
Offline
Joined: Nov 2012
Posts: 3
Kudos: 0

Same problem here.
Tested old version of remote from different iOS device and it still works fine

  November 30, 2012 - 1:18am
jmh2002's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 17
Kudos: 0

Yes, its happening for me too.

The updated Remote app gives specific support for the new iTunes 11, and since there is now an updated aTV firmware version also to support iTunes 11 features I can only assume that it will be necessary to have the Apple updated firmware on the aTV before the new Remote app will work.

So this will mean we will need to wait for an update for the Jailbreak and from Firecore.

Hopefully Firecore can jump in here and confirm this?

  November 30, 2012 - 1:47am
jmh2002's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 17
Kudos: 0

PS: So, now that we know we need to keep using the old version of the Apple Remote app for the moment, can anyone confirm if the old version of the Remote app still works if you update to iTunes 11 on the desktop?

In fact, on that same subject (and based on my theory in the previous post) does updating to iTunes 11 on the desktop break any functionality on the (not yet updated) aTV with jailbreak and atv flash?

Im holding off updating any of this new Apple stuff for the moment, since it seems it was all designed to work together and isnt necessarily backwards compatible.

  November 30, 2012 - 5:31am
wethereyet's picture
Offline
Joined: Jun 2012
Posts: 3
Kudos: 0

Same problem for me. So how do I get back to previous version of the remote app on my iPhone? I'm running atv flash (black) 1.6 and my atv2 is running 5.0.2

  November 30, 2012 - 6:35am (Reply to #5)
jmh2002's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 17
Kudos: 0
  ochsenbein wrote:

Same problem for me. So how do I get back to previous version of the remote app on my iPhone? I'm running atv flash (black) 1.6 and my atv2 is running 5.0.2

If you have only updated the Remote app on your iPhone, and not on iTunes then iTunes will still have the previous version saved. So:

  • delete the new version of Remote from your phone
  • sync with iTunes
  • go to Devices > iPhone > Apps and tick Remote
  • sync again and iTunes will reinstall the previous version

NB: this only works if you havent updated to the new app on iTunes under Library > Apps > Updates Available

(and you need to remember not to update here, or the new version will get installed to your iPhone next time you sync)

Additionally, if your iPhone is jailbroken you can install a tweak to hide the update on your iPhone App Store. There are several available for free from Cydia. The one I use is 'Update Hider'

Hope this helps, otherwise more instructions are available by searching online.

  November 30, 2012 - 2:04pm
wethereyet's picture
Offline
Joined: Jun 2012
Posts: 3
Kudos: 0

Thanks heaps jmh2002 but its my first iPhone and only a few days old so I hadn't scynced with iTunes yet

  November 30, 2012 - 3:57pm
alexanderh.9553's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 5
Kudos: 0

Same problem here. I've asked FC for support, let's see what happens. Glad it's not just me!!!

  November 30, 2012 - 11:47pm (Reply to #8)
jmh2002's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 17
Kudos: 0
  alexanderh.9553 wrote:

Same problem here. I've asked FC for support, let's see what happens. Glad it's not just me!!!

I could be wrong but I dont think its anything to do with Firecore. Apple has updated iTunes, aTV, and Remote with new functionality. I think they are all designed to work together and might not be backwards compatible.

Lets see I guess.

  December 1, 2012 - 3:04am
alexanderh.9553's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 5
Kudos: 0

Looking through the logs appears to give this as the crash reason:

 

Nov 30 10:52:51 Apple-TV AppleTV[238]: *** Assertion failure in -[ML3AggregateQuery selectPersistentIDsSQLAndProperties:ordered:], /SourceCache/MusicLibrary/MusicLibrary-972.40/ML3/ML3AggregateQuery.m:64

Nov 30 10:52:51 Apple-TV AppleTV[238]: *** Terminating app due to uncaught exception 'NSInternalInconsistencyException', reason: 'Can not get aggregated properties for album_artist_pid of class ML3Album'

Yes, I agree that it would look to be unlikely that it is FC's fault directly, but unfortunately there's noone else we can turn to for the time being, as ios 5.0.2 is as high as we can currently go, unless the recently rumours about a forthcoming 5.1.1 JB are true (which seems unlikely?).

I haven't tried a "clean" install of 5.0.2 to see if it does this as well - has any one else?

  December 1, 2012 - 8:51pm
chrisrobertlamb's picture
Offline
Joined: Jul 2012
Posts: 7
Kudos: 0

I did a clean install last night and get the same result. Is anyone experiencing trouble locating shares with the media app? After reinstall I can not locate the share with my most current atv2. I have another non updated atv2 which finds the share no problem.

  December 1, 2012 - 9:01pm
chrisrobertlamb's picture
Offline
Joined: Jul 2012
Posts: 7
Kudos: 0

Hey guys, I am surprised to say that the new remote seems to have no problem with my non updated atv2 (maintenance 2.0.2-4). It's running fine... But doesn't like the current release.

  December 3, 2012 - 7:19am
alexanderh.9553's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 5
Kudos: 0

FireCore support have got back to me and have said a new version of Seasonpass is in the works (implication: that'll fix the problem.)

  December 3, 2012 - 9:46pm
azanoncello's picture
Offline
Joined: Dec 2012
Posts: 2
Kudos: 0

Have any of you been able to boot your aTV2 without restoring it? I removed and downgraded my remote app back to 2.4 however my Apple TV is still stuck in this constant reboot state. I have turned my phone off completely and the Apple TV still wont boot.

How did you get yours to boot after having the problem?

  December 6, 2012 - 3:07pm
dlsfbdsabkfasdfkjb's picture
Offline
Joined: Dec 2012
Posts: 6
Kudos: 0

Does anyone have a jailbroken Apple TV that DOES work with version 3.0 of the Remote app? Is everyone who uses Remote 3.0 app having this problem, or is it a subset? I feel like this thread would be way longer if it was everyone...

 

Also: I can confirm that Remote version 2.4 works fine to control iTunes 11 on my computer.

  December 6, 2012 - 5:37pm
wethereyet's picture
Offline
Joined: Jun 2012
Posts: 3
Kudos: 0

Thanks dlsfbdsabkfasdfkjb.  Can you (or anyone else) confirm that iTunes11 will play through an ATV2 running 5.0.2 and ATV Flash (black) 1.6? Thanks

  December 8, 2012 - 3:17pm (Reply to #16)
ag3nt's picture
Offline
Joined: Dec 2012
Posts: 1
Kudos: 0
  wethereyet wrote:

Thanks dlsfbdsabkfasdfkjb.  Can you (or anyone else) confirm that iTunes11 will play through an ATV2 running 5.0.2 and ATV Flash (black) 1.6? Thanks

I can confirm that iTunes 11 will airplay fine through my jailbroken ATV2 running 5.0.2

  December 12, 2012 - 12:00am
thirtyfivemmx2's picture
Offline
Joined: Dec 2012
Posts: 1
Kudos: 0

Hi friends,

 

I found a cool way to solve my problem of "Apple Remote 3.0 causes endless rebooting on my jailbroken Apple TV 2nd generation with iOS 5.0.2".

 

The idea is to use Time Machine to restore an older version of the Remote app.

 

First, I delete the Remote 3.0 in my iTunes 11. Then, I navigate to this folder on my Mac and enter Time Machine:
 /Users/yourname/Music/iTunes/iTunes Media/Mobile Applications/

 

In Time Machine, I was able to see a "Remote 2.4.ipa" file and restored that version. I dragged this .ipa file into my iTunes library, then installed this older app onto my iPad. I had to restart my Apple TV before the Remote app would see it through Home Sharing.

 

Now, I am able to control my Apple TV from my iPad with no reboot problems! This was much easier than trying to trawl through Google search results, desperately looking for a link to an old version of the app. The only significant feature I'm missing is that I can't add "Up Next" songs, but I am able to control music playback and browsing with no problems.

 

I am another person who can confirm that AirPlay has no problems with iTunes 11 and a jailbroken ATV with iOS 5.0.2.

 

  December 12, 2012 - 1:15am
jmh2002's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 17
Kudos: 0

^^^ Yes, basically what I said on page 1 - restore the old version for now.

Ok, you have Time machine, but for those who dont the old .ipa files end up in recycle bin (on windows - not sure about mac), or of course good practice would say that everyone is making regular backup images to an external disk and the old app could also be retrieved from there Wink

  December 15, 2012 - 6:08pm
daniels.2387's picture
Offline
Joined: May 2011
Posts: 8
Kudos: 0

I have the same issue with Remote 3 iOS app. After upgrading AppleTV to 5.0.2 it goes restarted when I'am using Remote on my iPhone. After downgrade to 2.4 everything works fine.

  December 20, 2012 - 3:43pm
dlsfbdsabkfasdfkjb's picture
Offline
Joined: Dec 2012
Posts: 6
Kudos: 0

Disable iTunes Match. Worked for me. Source: https://discussions.apple.com/thread/4556697?s...

 

Jailbroken Apple TV + Remote 3.0 + iTunes Match enabled on Apple TV = Crashing

  December 20, 2012 - 5:01pm
daniels.2387's picture
Offline
Joined: May 2011
Posts: 8
Kudos: 0

But I want to use iTunes Match, so why should I disable it :). It is better for me to use older Remote 2.4 and I can use iTunes Match on my AppleTV. Is it something new in Remote 3.0 which is worth upgrading?

 

  December 21, 2012 - 8:57am
alexanderh.9553's picture
Offline
Joined: Oct 2011
Posts: 5
Kudos: 0

Yes, disabling Match seems to have worked for me too. I also used the new version of SP to jailbreak the ATV again, but I don't think the two are connected - I think disabling Match was the actual fix.

  December 25, 2012 - 2:44pm
amityweb's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 41
Kudos: 0

I used the remote app to play iTunes Match music so it's not a solution. Especially as I paid for it too, I'm not turning it off.

So seems we just wait for a fix. Is there an update to this? Will the new season pass fix it, if so when's it out, if not what else is in the works?

Kind of spoiled my Christmas party today Frown

Thanks

  January 12, 2013 - 2:41pm
acseven's picture
Offline
Joined: Jan 2013
Posts: 22
Kudos: 0

I just bought ATV Flash and wasn't expecting this. I use iTunes Match and disabling it is not an option...

  January 12, 2013 - 8:24pm
azanoncello's picture
Offline
Joined: Dec 2012
Posts: 2
Kudos: 0

Just use the old version of the remote app. Works fine as long as you are using Remote version 2.4

  January 13, 2013 - 1:58am
amityweb's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 41
Kudos: 0

And how do you suggest to downgrade?

  January 14, 2013 - 2:27am (Reply to #27)
acseven's picture
Offline
Joined: Jan 2013
Posts: 22
Kudos: 0
  azanoncello wrote:

Just use the old version of the remote app. Works fine as long as you are using Remote version 2.4

 

Works fine with iTunes Match?

 

Even if so, again: I just bought this and was not expecting this. Even worse is seeing that this issue is 2 months old and still isn't fixed 

  January 14, 2013 - 3:27am (Reply to #28)
itimpi's picture
Moderator
Offline
Joined: Dec 2010
Posts: 2,073
Kudos: 117
  acseven wrote:

Even if so, again: I just bought this and was not expecting this. Even worse is seeing that this issue is 2 months old and still isn't fixed 

The issue may well be in the Remote app itself which is an Apple supplied app, so not amenable to being fixed by FireCore. I have seen references to this being an issue even on systems that are not jailbroken unless you are on the latest 5.1.1 firmware. If that is the case we are probably going to have to wait for a jailbreak of the 5.1.1 firmware before the issue is resolved.

I personally use the Remote HD app in preference as it offers significantly more functionality than the standard Remote app, and this seems to not suffer from this issue.

I AM A USER - NOT A FIRECORE EMPLOYEE

  January 14, 2013 - 4:11am
amityweb's picture
Offline
Joined: Apr 2012
Posts: 41
Kudos: 0

"The issue may well be in the Remote app itself which is an Apple supplied app, so not amenable to being fixed by FireCore"

I agree, although I think Firecore do need to investigate if they can fix it, and very importantly post an update here to let us know IF they are doing anything or not. 

In my opinion this is a major issue using Firecore. The Remote app is extremely useful and I use it all the time. 

By the way, does Remote HD allow you to browse and play music like the Apple Remote App? Or just a control to select items on screen? I use the Remote app for browsing and playing music so I dont actually have to be at the TV and have it off. If Remote HD does that then I will give it a go. 

  January 14, 2013 - 5:14am (Reply to #30)
jmh2002's picture
Offline
Joined: Jan 2012
Posts: 17
Kudos: 0
  amityweb wrote:

And how do you suggest to downgrade?

Instructions are on page 1 of this thread, or easily found by online search

  amityweb wrote:

By the way, does Remote HD allow you to browse and play music like the Apple Remote App? Or just a control to select items on screen? I use the Remote app for browsing and playing music so I dont actually have to be at the TV and have it off. If Remote HD does that then I will give it a go.

Remote HD does allow you to remotely browse select music, however it is not comparable in function to the Apple Remote app for this purpose.

If I was you I would simply downgrade for the moment and keep using the old version of the Apple Remote app until this matter is properly resolved.