Happy New Year! Today we are happy to release an updated version of Seas0nPass that supports an untethered jailbreak of the latest 4.4.4 (iOS 5.0.1) AppleTV software. Big thanks goes to the world famous @pod2g for doing the lion's share of the work to make this new version possible.

What's new in AppleTV 4.4.4?

  • AirPlay Mirroring: Now with video mirroring – wirelessly stream what’s on your iPad 2 screen to your HDTV.
  • Photo Stream: View photos recently taken on your iOS device and pushed to your Photo Stream in iCloud.
  • Trailers: A whole new way to browse and view hundreds of the latest theatrical trailers.
  • National Hockey League: Watch live games. View highlights, scores, and more.
  • Wall Street Journal Live: Watch up-to-date news, business commentary, and financial analysis from leading experts.
  • Audio output: Addresses an issue in which audio may not play through the optical port when the TV is turned off.
  • Netflix: Added support for Netflix in Mexico and Latin America.
  • Stability and performance: version 4.4.4 includes general performance and stability improvements, including a fix for an issue that displayed an error when playing some video content.

Note: If you're already running a tethered version of 4.4.4 you will need to re-jailbreak using Seas0nPass to take advantage of the new untethered version. 

Which plugins are supported on 4.4.4?

  • Couch Surfer (works)
  • Last.fm (works)
  • Media Player (works)
  • NitoTV (works)
  • Overflow (works)
  • Plex (works)
  • Remote HD (works)
  • Rowmote (works)
  • RSS Feeds (works)
  • Weather (works)
  • XBMC (works)

How do I get it?

As always, Seas0nPass is available as a free download from Seas0nPass.com.

Troubleshooting tips can be found here.

Enjoy Smile

Comments

Submitted by DarkKent on January 2, 2012 - 8:39am

luv the updates... hate the weather... can u guy change the weather back to the way it was... that display was the main reason i brought it... i was one of the first to buy it and that weather made it stand out... plz change that back.... thankssssss...
[IMG]http://i120.photobucket.com/albums/o196/DannyLuden/154224_1661966878899_...

OOPS I FOUND IT

Submitted by DarkKent on January 2, 2012 - 8:43am

U GOT IT YET???

Submitted by ambience on January 2, 2012 - 9:07am

Can't install XBMC. Any ideas meanwhile?

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 10:02am

I get the same message...."the log says 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 10 NOT UPGRADED" I guess I will just keep trying and hope it works. I noticed xbmc.org is down...is this the issue. New at this..so still learning...

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 10:25am

Hi,
Try installing NITO tv through atv black 1.1.1 then go throug NITO TV and install xmbc, that's how I got it install.
Hope this help?

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 11:05am

Sorry for this question, but what is the right USB-Cable? I'm using a USB Nokia CA 101 http://www.amazon.com/Nokia-CA-101-Cellular-phone-cable/dp/B000U6QPFI/re... and it won't work!

Submitted by dugaucher on January 2, 2012 - 11:08am

I have trying to jailbreak with seas0nPass but I keep getting iTunes error 9.

Can anyone help please?:(

 

Thank you so much for your skills. It's been really frustrating.

PS: I have windows 7 installed. I shut off my firewall, my anti-virus. It's an ATV2 with version 4.4.4

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 11:18am

Thanks! That's good to know. (well, not "good", but nice to know I didn't screw something up somehow haha)

Submitted by jank.1992 on January 2, 2012 - 11:42am

HI,

jailbreak and re-install of atv flash black worked like a charm (as always). However, I have an issue installing some of the extras, particularly remote HD and weather. It loads forever and nothing happens. Is it just a server issue or something else going on?

 

Thanks, JK

Submitted by LarsLauritzen on January 2, 2012 - 12:33pm

Installation no problem everythimgs works just fine Smile

But i can´t finde NHL Hockey where should i look after it "Menu" ore did i misunderstand somthing Confused

 

Happy User.

Lars

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 12:42pm

Seas0npass does not load the firmware on my MacBook Pro with Lion. It doesn't even try to make a network request, what I could see in LittleSnitch, if it were the case. It just gets a timeout. The same problem with the sparkle updater. What's the problem? oO

2012-01-02 20:40:16.524 Seas0nPass[7839:707]
2012-01-02 20:40:16.525 Seas0nPass[7839:707] BEGIN NEW SESSION
2012-01-02 20:40:16.526 Seas0nPass[7839:707] ************************
2012-01-02 20:40:16.526 Seas0nPass[7839:707] Process: Seas0nPass
2012-01-02 20:40:16.527 Seas0nPass[7839:707] Path: /Applications/Seas0nPass.app/Contents/MacOS/Seas0nPass
2012-01-02 20:40:16.527 Seas0nPass[7839:707] Identifier: com.firecore.Seas0nPass
2012-01-02 20:40:16.528 Seas0nPass[7839:707] Version: 0.8.1 (330)
2012-01-02 20:40:16.528 Seas0nPass[7839:707] Date/Time: 2012-01-02 19:40:16 +0000
2012-01-02 20:40:16.529 Seas0nPass[7839:707] OS Version: 10.7.2 (11C74)
2012-01-02 20:40:16.580 Seas0nPass[7839:707] 4.4 is greater than 4.4 YES
2012-01-02 20:40:16.581 Seas0nPass[7839:707] already migrated
2012-01-02 20:40:23.726 Seas0nPass[7839:707] downloading IPSW...
2012-01-02 20:41:23.703 Seas0nPass[7839:707] Sparkle Error: An error occurred in retrieving update information. Please try again later.
2012-01-02 20:41:23.704 Seas0nPass[7839:707] Sparkle Error (continued): The request timed out.
2012-01-02 20:41:23.745 Seas0nPass[7839:707] download:didFailWithError:

Submitted by Bergonse on January 2, 2012 - 12:49pm

I have Jailbroken my Apple TV 2 really smoothly!! 

 

Worked like a charm on the first run!!

 

Thanks a lot!!

 

P.S. To avoid the errors I had jailbreaking my Apple TV 2 in the past, you MUST disable/turn off the Anti-Virus.

 

Good luck all.

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 12:53pm

Arrrgh !!! Help !! I've tried perhaps 20 Times to jailbreak atv2 4.4.4 every time I get various errors at end of the restore stage.

Now it's saying connect to iTunes / it won't restore at all now !!

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 1:21pm

Did u get sorted ??? I'm running the same set up as you now i can't even factory restore !!!!

I had errors 1601 1602 2005 21 etc !!!

Submitted by arath25 on January 2, 2012 - 1:27pm

I was able to jailbreak mine with some issues trying to put my ATV2 on DFu mode. after that everything was going great until after loaded XBmc i restarted my ATV2 and the only thing i can see is just the Apple logo and nothing but a blank screen after that . Any ideas how to fix this ?

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 2:02pm

error 2005 !!!! any ideas ?

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 2:11pm

@sjstimer,
Thanks for the response.
I'm using a Mac w/ OSX 10.6.8, hence there's no 'new hardware detected' message when connecting the ATV. (OSX does not issue such notifications when USB devices are hot-plugged).

However, I've confirmed that the ATV is seen by OSX. When I connect the USB cable with the ATV connected to 110 VAC, the ATV is detected and iTunes automatically launches. The ATV is listed in the sidebar. If I wanted to, I could click RESTORE and do a conventional Apple firmware restore.

I've googled this problem, and read all the tips and techniques posted here. I finally found a recipe that worked Smile
When Seas0npass instructed me to do so, I plugged in the USB cable, then pressed Menu/Play for 7 seconds. The LED on the ATV started flashing, but nothing else happened. No DUF and no iTunes. So I momentarily connected it to the AC power, then did the 7-second button push again. Eureka, Seas0npass finally reported it was in DFU mode. I yanked the power cord out, and the process completed without further problems. After iTunes reported that the 'restore to factory settings' was complete, I unplugged the USB cable, connected power and HDMI, and let it boot up. Then connected ethernet cable when it asked about joining a wireless network.

My ATV now displays the red FC logo in the lower-right corner.I had to reconfigure the ATV from scratch (time zone, AppleID, etc), but it now seems to be working just fine. Next stop - ATV Flash Black.

Thanks to the Firecore and Seas0npass community for the great software, and the debugging tips.
Happy New Year.

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 4:02pm

I had the same issue. JB went smooth, and xbmc would appear in frontrow, but as soon as I did the reboot, I'd see the apple logo then a blank screen.

It appeared to be a problem with the xbmc install. I followed the advice in this post and added the additional step to the install plus some additional apt-get updates for good measure. xbmc is now up and running.

http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=972864&postcount=35

Submitted by atv@eric.dk on January 2, 2012 - 4:30pm

Worked like a charm, but Plex is not among installable items, how do i get the 0.9.0 Beta installed ?

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 5:26pm

I was having this error. Turns out since had downloaded the previous seasonpass it was trying to install the older firmware. In seasonpass go to preferences and make sure 4.4.4 is selected. This worked for me.

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 5:45pm

I am not able to ssh after jailbreak?
Can anybody help please!
Thanks

Submitted by billbest on January 2, 2012 - 6:28pm

Thanks for this advice!  I was banging my head against the wall because of that 1602 error.  I saw your post and decided to check out the Apple TV on the TV and sure enough it was already jailbroken!  :)

I installed Plex with the instructions in the comments and it worked like a charm!  ..and all the other apps installed perfectly too! 

Happy New Year!

 

P.S.:  I did a proper unjailbroken Apple upgrade to 4.4.4 before running Seas0nPass.  That may help some of you people having problems.

Submitted by Anon on January 2, 2012 - 6:28pm

Here is the link that has code for loading XBMC via ssh with Putty. http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Install_XBMC_on_Apple_TV_2 . I used it and it worked like a charm.

Submitted by rguinn@gdccreat... on January 2, 2012 - 7:04pm

This Will Install Beta 4 Of 0.9.0  
* apt-get remove com.plex.client-plugin
* apt-get update
* apt-get install com.plex.client-plugin=0.0.9.0.0-312c11b0
This Is the How To Guide 

http://forums.plexapp.com/index.php/topic/34029-09-beta-releases/

 

Submitted by brissy on January 2, 2012 - 8:53pm

I had stayed with the beta ATVBlack because I didn't want to use a tethered boot. I have read many of the comments about problems, and so it was with some reservations that I decided to take the plunge to 4.4

there may be many circumstances and builds contributing to peoples confusion and failure, but all I can do is relate my story to give people confidence, rather than solutions.

I use a MacbookPro on SnowLeopard and my ATV was on IOS4.

I actually updated the ATV to IOS5 from apple first but expect that was totally superfluous.

I carefully followed the instructions on the Seas0nPass install page at

http://support.firecore.com/entries/387605-jailbreaking-101-seas0npass

Then moved to the ATV Flash install page and followed those instructions at

http://support.firecore.com/entries/346673-installing-atv-flash-black

Take your time and wait for prompts to do the next step. I had absolutely no trouble at all with any of this. There was a small hiccup with Apple increasing the security on my AppleID so I had to recreate this.

So I am not sure why there is so much angst, but recognise that with any software or combinations of software on everyones PCs, there can be issues. What I hope to get across is that the steps and software provided on the firecore site work.

As in any update situation, read what the changes are and assess the benefits or otherwise of upgrading. Clearly that is/was an issue with respect to XBMC which seems have now been fixed, yet people are complaining to firecore for issues beyond their control.

I think that Firecore has done a great job on this product, and the cost of it is peanuts by software standards, and it has met all my requirements since I started using ATV.

Submitted by james95121 on January 2, 2012 - 9:39pm

use cyber duck for the mac and use root alpine login/combination

Submitted by james95121 on January 2, 2012 - 10:50pm

it might be your cable try using another one. that worked for me

Submitted by james95121 on January 2, 2012 - 11:00pm

i got various error too (i.e. error 2 and 1602) and tried using two different cables and turning off firewall. i must have tried it like 10 times. 

Then at the end i restored to official firmware, connected to my tv (make sure it worked), then i started the whole jailbreak process again from the beginning 

and then it worked just like magic. I would suggest just keep on trying and it should work

Submitted by ibanines on January 2, 2012 - 11:18pm

What should I put as username and password while trying to share my iMac using AFP protocol
Please help !!!!!
I had the same issue with my apple tv1, just bought a new atv black
Everything goes well with the jail breaking using season pass then succeed to install
Atv flash without problem except for xmb
I don't know how to use this xmb box which ask me also the username and password

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 12:56am

Hi guys,
After jalilbreaking my device I found the device trapped in activation. Restore went well. Hooked it up to the TV and now it freezes on activation. The network connection is fine. Wired connected.
Anyone a solution?

Thx, Dennis

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 2:39am

Seas0nPass worked perfect for me... I have upgraded to the latest IOS and have Plex and XMBC installed.
Thanks very much!

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 5:31am

Hi ...
having problems with BT-STACK and my BT Keyboard ... It finds It but it's stuck on CONNECTING ....

any Ideas about how to fix it?

Thanks!!

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 5:33am

Ok after numerous messup attempts i have sorted it -

I put into dfu mode by - plugging usb and pwer cable held down and menu until led flashed release then both menu and play buttons together until led started to blink then release. A you tube vid said to remove power cable at this stage but i left mine in. I had dissabled all security ( not sure if this has an effect or not but i was at the point of breaking so thought it woulnt hurt to try as some blogs advise it )

I then restored to factory settings - came back with a restore error but had been successful when i plugged it back in to the tv.

I then repeated the jailbreak process from the beginning put into dfu thesame way - came back with a restore error 1602 but jailbreak is comlete on turning it on the tv i have the firecore logo !!

I think my problems all stem from not putting it into dfu properly.

The hold down and menu first is neccesary !!

maybe yall know that anyway im a bit of a rookie but thought this may help giving my feedback ???!!!

Submitted by endera on January 3, 2012 - 7:00am

I'm having the same problem.

Submitted by endera on January 3, 2012 - 8:27am

What steps will reproduce the problem?
1. Upgrade ATV2 to iOS 4.4.4 - Jailbreak with Seas0nPass
2. Install BTStack for ATV 1.0.0-4 through NitoTV
3. Go to Custom Settings->BTStack, keyaboard appears in list, try to pair.

What is the expected output? What do you see instead?
I am using a no-brand Bluetooth keyboard. The keyboard was paired easily and worked fine in iOS 4.2.1 so I know it worked before. Now, when I try to start the pairing process it goes into 'Connecting' screen and sits there forever. Also, I can back out to BTLoader it works fine, but when I back out again to Frontrow, FrontRow crashes and reboots.

What version of the product are you using? On what operating system?
BTstack Keyboard for ATV 1.0.0-4
iOS 4.4.4

Please provide any additional information below.
I tried the same with another BT keyboard, an Rii Mini keyboard trying to see if the problem is with the keyboard but the same thing happened: Stuck on 'Connecting' screen.

Submitted by benjamind.2123 on January 3, 2012 - 8:42am

I have a asrock mini computer running xbmc (openelec.tv). It runs smooth like butter. I mean the menu and playing different file type's is not a problem. So i love XBMC. Now i also have a apple tv2 with firecore jaibreak (latest 4.4.4) and installed xbmc on it. Now when i try to load my music (from a NAS) into a new library the process is interrupted and xbmc crashes. My movies got  in the library fine but evertything is awfull sluggish in the menu. Playing files is not a problem. Is this because it is the xbmc EDEN beta or more like a known issue?

 

 

Submitted by MSchioldan on January 3, 2012 - 8:44am

That doesn't work for me. What do you mean by power+down? Is it Menu+down?

Menu+down makes ATV flicker real fast, but as soon as I release them to press menu+play it stops flickering and nothing happens.

Submitted by fredv.108362 on January 3, 2012 - 9:21am

fredv.108362
Sun Jan 01, 2012 5:49 am
Instructions how to get PLEX (0.9.0 beta 4) on a Jailbreaked Apple TV 2 (4.4.4) [UPDATE from earlyer post]

Be sure your Apple TV2 is on

1) Start Terminal on your iMac
2) Type: ssh root@apple-tv.local3) Type: alpine (the password)
4) Type: echo "deb http://www.ambertation.de ./downloads/PLEX/" > /etc/apt/sources.list.d/plex.list
5) Type: apt-get remove com.plex.client-plugin
6) Type: apt-get update
7) Type: apt-get install com.plex.client-plugin=0.0.9.0.0-312c11b0

Now your Apple TV2 should reset and when its starters there is PLEX.

Tip a) in stead of 2) Type: ssh root@apple-tv.local you can use 2) Type: ssh root@your IP of the Apple TV2 (eg. 192.168.1.75)

and

Tip b) It is possible you get some errors in Terminal like " cant find ....." then maybe you have to do the instructions 2-times , just do it !

Press Yes or Y when Terminal ask for that.

(hint: you can also copy => paste the lines in terminal)

suc6

 

Happy New Year for Everybody

iFred

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 10:38am

xbmc shows scripts errors on all of the plugins i download. my weather add ons will not work. my fanart will not load. Im using xbmc on atv2. what have i done wrong.

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 2:03pm

I can't SSH to my ATV2 after JB with Seas0npass. I am running Mac OS X Lion and I use Terminal -> SSH root@the-ip-address-of-my-ATV2, and I just get an "Connection refused" error. I tried it with my Windows 7 computer on the same network. I triple-checked the IP address, and it's correct. I tried Cyberduck SSH and Filezilla as well (both with the SSH connection type).... I have googled about everywhere, but I can't find the solution. I don't get to type the password, so maybe the problem is somewhere before my ATV2. I have turned off the firewall in Win 7, without any luck.
Anybody??

Submitted by rmhome on January 3, 2012 - 8:02pm

Did you try logging in through Terminal?

      (ssh root@your.atv.ip) Not sure why but this should all be on one line and when i post the comment its not

 

That might work..... For me however it was opposite. I couldn't log in through Terminal but could through Cyberduck. Are you sure that you are using the right port number (21 i believe).... 

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 8:02pm

Im getting error code 3194 unknown error in itunes before it restores. Ive tried iREB etc with no luck. Are Apple not signing already?

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 9:06pm

my install went fairly smoothly however I cannot see the edges of the screen when in XBMC for some reason ... it is fine in normal ATV screens and I have confirmed that my TV is in full aspect mode .. any ideas on how to resolve this?

Submitted by Anon on January 3, 2012 - 11:23pm

Hi. Yes I tried Terminal too. I used port 22 (default).

Submitted by Anon on January 4, 2012 - 12:17am

G DAVID
You have to calibrate your monitor in xbmc settings.
You'll find under system/system/video hardware.
Calibration : adjust left top corner,right bottom corner,square,subtitle hight.

Submitted by Anon on January 4, 2012 - 2:16am

Updated to newest iOS, jailbreaked with seas0npass and installed ATV flash. Everything worked perfectly - Thx!!!!

When I tried to install XBMC to use Icefilms the XBMC version did not work.
I found out xbmc website was down and the day agter it worked.

The only bug i have found is that after playing a HD file no file will play at all. Anybody else expeeienced this/have a solution...

Thx afson Firecore

Submitted by Anon on January 4, 2012 - 4:01am

Is there a tutorial anywhere explaining how to load up xbmc and nito as i have just jailbroken my new apple tv 2.
Please be patient as im quite a newbie with this sort of thing.

Submitted by Anon on January 4, 2012 - 8:51am

I'm having the exact same issue. Any update on this?

Submitted by Anon on January 4, 2012 - 10:59am

This is what worked for me:

- install ATVFlash ($30)
- install Nito
- update openssh

I also had to delete/update RSA key in LinuxMint before beeing able to ssh into ATV2.

Good luck!

Submitted by hdesoto on January 4, 2012 - 1:41pm

Shutdown your AppleTV, unplug the power cable,, wait a couple of seconds, plug again the power, and after you ATV restart, try again to see if BTStack is working.

That worked for me!

Good Luck!